tiistai 6. lokakuuta 2009

Asiat, jotka tekevät minusta juuri minut: tyyli; osa 2

Nyt ilmestyy juttusarjan toinen osa, joka käsittelee myös tyyliä. Mun mielestä sellainen asia kuin tyyli on niin monimutkainen juttu et ei sitä voi yhteen postaukseen tunkea. Eikä kukaan jaksais sellaista ees lukea.

H&M

Kaikista näistä juttusarjan osista, pikkupikkujutuista muodostuu just se mun tyyli, mun oma juttu. Juttu jota mä kannan itsevarmasti ja joka itseasiassa tekee mut itsevarmaksi. Mulla ei aivan varmasti olis tällainen (hyvä, kaunis, jne.) olo huppareissa, collareissa tai tennareissa. Voisinkin muuten joskus tehdä postauksen aiheella "tällainen EN ole". Pistetään korvan taakse.

H&M

Mutta siis asiaan. Koska ensimmäinen tyylini peruskivistä oli korkeavyötäröiset hameet niin oikeastaan ihan loogisesti niistä seuraa tää toinen osa; nimittäin vyötärövyöt. Korkea vyötärö pysyy näiden avulla hyvin asioissa ja paikallaan eikä näitä vöitä nyt perushameiden kanssa vois käyttääkään. Tai vois mutta näyttäis ehkä vähän kyseenalaiselta.

Jim&Jill?

Kaiken naisellinen korostaminen on mun mielestä kaunista, ja naisellistahan on just nimenomaan kurvit. Vyötärövyö tuo telttamaisimmankin mekon alta esiin vyötärön, tissit ja lantion kaaren eikä ihminen näytä enää isolta kasalta. Kireiden mekkojen&hameiden kanssa vyötärövyö taas korostaa juuri sitä vyötäröä ja (kireydestä riippuen) pienentää sitä (tai ainakin luo illuusion kapeudesta).

Gina Tricot

Mä en pahemmin välitä siitä, että korostaako vyötärövyön käyttö sellaisia osia mun kropasta joista en niin kauheesti tykkää. Vyö vyötäröllä meinaan tekee mulla sen, että vaatteet kireentyy, joka taas saa aikaan sen, että ainakin pömppis paljastuu. Sekä mahdolliset sivumakkarat (ei kainalo- eikä jenkkakahvat vaa niiden välissä olevat jutut. Tää on mun omakeksimä sana, et en tie onks tollasessa kohdassa ees makkaroita oikeesti). Mut positiivisia puolia vyön käytöstä seuraa niin paljon enemmän että mä en nyt kauheesti jaksa panikoida sitä että "voi ei nyt ne näkee etten ookkaan kapee ku sanomalehden sivu". Naisellisten muotojen korostaminen on mun tapauksessa nätimpää kuin kaiken piilottaminen.

Jim&Jill? Only?

Nii ja joo sanottakoot nyt vielä ääneen että mä puhun näistä jutuista sen perusteella miten ne toimii just mun kropalle. Kaikille vyötärövyöt luultavasti ei sovi eikä niitä pidä tyyliin väkisin tunkea siks että ne näyttää muilla hyvältä. En mäkään käytä maihareita, ne saa mun jalat näyttään kavioilta.

Istuuko vyötärövyöt teidän tyyliinne ja mitä mieltä yleisesti ootte niistä?

Ja hei sitte loppuun vielä kysymys mitä oon ihmetelly jo vähän aikaa: mitä hemmetin eroa on tunikoilla ja mekoilla?!

Ja sitte muute vielä kolmas ( vastatkaa jooko ees yhteen :D) kysymys: onko nää loppukysymykset ihan plääh? Mä oon ihan tottunu kirjottaan näitä, mut en yhtää tie et mitä mielä te ootte!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sen kun kyselet vaan, se osoittaa että otat lukijat kivasti huomioon. :)

Tunikathan noin keskimääräisesti on kai lyhyempiä kuin mekot. Niinkuin että kaikki tunikat eivät edes peitä takamusta valttämättä. Tosin ainakin tyyliblogeissa esiintyvät "mekot" ovat sen pituisia monesti, että ne ovat hyvinkin enemmän tunikoita. Tai siis on ne mekkojakin, mutta lyhyen mekon ja tunikan raja on hyvin haalistunut.

Molly Moll kirjoitti...

Tykkään kyllä vyötärövöitä käyttää, sillä tosiaan saa hyvin sitä vyötärönpaikkaa esille vaatteissa, jotka siitä kohtaa muuten eivät ole tyköistuvia.

Itse omassa käytössäni määrittelen tunikan sillä, että mekon alle vielä voi laittaa läpinäkyvät sukkikset, mutta tunikaa en säädyllisyyssyistä käytä ilman tukevia leggingsejä. En erityisemmin tykkää nimittäin esitellä kaikelle kansalle alushousujani. :)

Roosa kirjoitti...

Anonyymi: Ku mä en oo vaan saanu päähäni et mikä hiton ero niillä muka on :D

Molly Moll: Hei toi määritelmähän on oikeesti aika hyvä! Mulla on tosin ton määritelmän mukaan muutama "tunikahame" :D

Heidi kirjoitti...

Mä pidän tunikoida ainakin semmosia lörttövaatteita :D Mut toisaalta käytän mekkoa ja tunikaa aika usein synonyymeina :DD Mut toi Molly Mollin määritelmä oli aika hyvä kyl :P

NooranElämää kirjoitti...

Mä en yleensä miellä tunikaa mekoksi vaan pitemmän malliseksi paidaksi. Ja sitten taas päästään siihen, että mitä eroa on tunikalla ja pitempi mallisella paidalla? Ei niin mitään :D

Katarimaria kirjoitti...

Nykysuomen sanakirja sanoo tunikasta näin: "pitkä, väljä housujen tai hameen päällä pidettävä paita". Mekko taas on määritelty vain yksiosaiseksi pukimeksi. Tästä päätellen samakin vaate voi olla tunika tai mekko riippuen siitä, käytetäänkö sen kanssa alaosaa (joiksi laskisin esim. farkkulegginssit mutta en sukkahousuja) vai ei.

T. Sanakirjoja rakastava fennisti ;)

Anonyymi kirjoitti...

Vyötärövyöt on jees. Haluaisin niitä ehdottomasti lisää. :) Joskus harmittaa, kun mm. vöiden suhteen tulee noudatettua sellasta "no tää sopii kaiken kanssa, otan tän" -ajattelutapaa eikä kaappiin siksi päädy mitään kovin erikoisia juttuja. Ja mulle erikoinen tarkoittaa sitä, että vyö olis ensinnäkin muun värinen kuin musta. :D

*~SL kirjoitti...

Ihania vöitä :) ja myymäsi vyö oli kanssa tosi ihana

PupuLihavisto kirjoitti...

Omaankin tyyliini kuuluvat vyötärövyöt, joita käytän korkeampivyötäröisten hameitten ja mekkojen parina. Tykkään korostaa juurikin vyötäröäni, ku kerran semmonen löytyy;) Vyötärövyöllä saa myös kurottua hieman löysemmänkin koltun mukavasti istuvaksi ja kroppaa imartelevammaksi:)