tiistai 8. syyskuuta 2009

Avautuminen uudesta riippuvuudesta

Terveellisestä elämästä on hauska innostua. Mä oon kova tyttö kehittään itelleni riippuvuuksia erinäisiin juttuihin (mm. tupakointiin, suklaaseen, hesemättöön ja vaaleeseen leipään) ja tää on ainoo juttu, johon oikeesti toivon riippuvuussuhteen syntyvän.

Mulla on siis joku ihmeellinen terveysbuumi päällä tällä hetkellä. Juon joka aamu vihreetä teetä, käytän hammaslankaa sekä syön täysjyvämuroja MAIDON KANSSA (tätä en olis ikinä uskonu itestäni). Pyrin käymään vähintään 4 kertaa viikossa jumppaamassa/lenkillä tai sitten kotijumpata. Juon paaaaaljon vettä päivän mittaan ja napsin Möllerin luustotabletteja. Ostan pelkkää täysjyväleipää sekä välipalaks hedelmiä.

jumpps
Yliopiston jumppa-aikataulu. Roosa <3 Yo Dance

Ja noi kaikki on siis tosiaan astunu mun elämään vasta nyt viikko sitten. Mikä ihme mua vaivaa ku tää on jopa kivaa?! Teen kaikkia ennen niin vastenmielisiä juttuja vapaaehtoisesti, laitoin mm. jalkapainot jalkoihin ku kävelin kaverille hakeen luentomuistiinpanoja enkä pyytäny sitä kaveria tuomaan niitä mulle.

En siis ole laihduttamassa jos joku sitä luulee. Mulle on ihan sama mitä vaaka näyttää. Laihduttamisen sijaan haluan:
a) ratkaista reisikriisin
b) päästä eroon yläjenkkiksistä (jotka tulee aina tietyistä korkeavyötäröisistä hameista tohon tissien alle/viereen)
c) päästä kokonaisuudessa parempaan kuntoon.
[d) onhan siellä vielä ne alavatsapömppis ja peppukin treenauksen kohteena..]

Raportoin tuloksista heti kun niitä alkaa vähän enemmän näkymään. Tällä kokemuksella voin kuitenkin suositella kaikille vihreetä teetä, se on ihana aineenvaihdunnanbuustaaja sekä kofeiinin lähde. Kokeilkaa oikeesti!

Lukiko joku koko höpinän? No palkitsen teidän jotka jaksoitte niin päivän asulla, jossa mulla oli ihan tajuttoman hyvä fiilis.



Photobucket
Farkut: Jim&Jill
Toppi: H&M
Liivi: H&M
Kengät: Kirppis
Helmet: Mummulta

Hauska miten pelkät helmet voi tuoda asuun sitä jotain. Ja se joka on joskus väittäny, että asut joihin kuuluu farkut on tylsiä nii kiss my ass! Väitän ettei tää asu ainakaan ole. Tai ainakaan mulla ei ollu yhtään tylsä olo siinä.

Oisko teillä antaa mulle lisää jotain kivoja terveysvinkkejä? Aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ruokia, jumppavinkkejä, omia kokemuksia tms?

17 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

Oon niin kateellinen noista kaikista jumpista! Mäkin opiskelen Turun yliopistossa, mutta Raumalla.Täällä on yksi jumppa viikossa ja sitten satunnaisia pelailuvuoroja, mutta luulen että niissäkin käy vain miehiä. Onneksi käyn välillä aina Turussa ja samalla pääsee käymään noissa jumpissa :)

Niin ja jaksoin lukea loppuun saakka :D

Emmi kirjoitti...

No johan on epistä että teillä on jumppia iltaisinkin! Oulussa on viimeisimmät alkaen 16.oo :( Joissain tapauksissa JOPA 17.oo. Ei niihin yleensä ehtinyt, jos luento loppui vaikka neljältä!

June kirjoitti...

Mitä ihmettä Emmi, kyllä mä Oulussa asuessa kävin jumpissa sellasissakin, jotka alko vasta 20.30 :O Mutta ehkä rytmi on sitte muuttunu.

Mun vinkki on se, että syö tarpeeksi paljon sitä 'oikeaa' ruokaa - ruokaympyrän mukaisesti ;) Ei oikeesti tee niin paljon mieli makeaa! Ja muuta vastaavaa. Toinen asia on nukkuminen. Itellä on menny pari viime yötä jostain syystä tosi huonosti, ja sekin kostautuu justiin makeanhimona.. Ja iteki tässä pitäis saada jenkkikset pois 6 viikon kuluessa :P

Riikka kirjoitti...

Mäkin oon ihan innostunut kuntoilusta! Yliopistoliikunnan pumppi on niiiin mun juttu :D tansseista ja sellasista en kauheesti tykkää, onneksi on tosi hyvä valikoima kaikkii tunteja.

Muutenkin tulee tosi paljon enemmän liikuttuu nyt kun kesällä, tänään jopa kävelin kotiin yli 4 km ja ajattelin illalla mennä lenkille ;) Ja sit kun on koko ajan menossa jonnekin suuntaan niin ei edes ehdi syömään niin paljon kun joskus :D

. kirjoitti...

Ihana asu! :)

Ja luin koko jutun, mullakin on tommonen terveysbuumi menossa, tosin taitaa olla hiipumaan päin. :D

Ida kirjoitti...

Aineenvaihduntaa ja nestettä poistaa ainakin selleri mun käsittääkseni.

Noi kengät on makeet! :)

Josephine kirjoitti...

mulla oli jossain vaiheessa muutaman kuukauden pituinen vihreä tee-kausi, jolloin join sitä väkisin sillä iho oli niin huonossa kunnossa. Nyt se on huomattavasti sileämpi ja kirkkaampi, vaikka sitä teetä tulee nykyään satunnaisesti latkittua :) Mysliäkin yritin jossain vaiheessa syödä mutta se jäi siihen yhteen pakettiin, murot miastuu vaan niin paljon paremmalta! :D

Roosa kirjoitti...

Jenna: YKSI viikossa? :O Jo on köyhä tarjonta. Ja perusporilaisena mun kuuluu muutenkin inhota raumaa ;)

Emmi: No sielläpäs on järkevästi suunniteltu opiskelijoiden liikuttaminen :P

bubble: Mä en tykkää salaatista, yhyy :D

Riikka: Mua pelottaa mennä sinne pump-tunnille :D Ku siel on ne kaikki tangot ja painot ja kaikki. Onks se ihan kauheen vaikeeta niitten välineiden kanssa..?

lla: Nyt sitten kauhee buusti päälle etkä päästä hiipumaan!

Ida: Selleri? :( Miksei vaikka keksit tai suklaa tai ees päärynä. Mut hei selleri :D

Josse: Täytyykin jossain vaiheessa ostaa paketillinen mysliä, nyt on maistunut niin hyvin kaikki uusi et kai sekin sitte alas menis ;)

tipitii kirjoitti...

Muhun iski pari viikkoa sitten hirvee liikuntainnostus ja paikallisen tanssi- ja liikuntakeskuksen tunneilla tulee rampattua ainakin joka toinen päivä. Lenkkeilykin tunuu pitkästä aikaa kivalta :)

Sari Kotokunnaalta kirjoitti...

Voi älä vilauttele tuota yliopiston aikataulua. Mä ehdin viime viikolla käydä yhdellä tanssitunnilla ja sen jälkeen tulin kipeeks. Jäi kaikki suunnitellut tanssit ja jumpat sitten väliin. :(

Katri kirjoitti...

Kiva asu, ihanat etenkin nuo kengät :D

Mimi kirjoitti...

Juoksulenkki ennen aamiaista on oman kokemukseni mukaan tehokkain rasvanpolttotapa, varsinkin jos jaksaa käydä monta kertaa viikossa. Tutkimusten mukaankin juoksu ilmeisesti tehoaa parhaiten jenkkakahvoihin ja pömppövatsaan... :) Toivottavasti toi sun into tarttuis muhunkin!

Mari kirjoitti...

Tosi kiva asu! <:

Riikka kirjoitti...

Roosa se pumppi on ihan helppo (siis mitä välineisiin tulee)! Ennen tuntia kaikki hakee tangon ja siihen 1 kg:n 2,5 kg:n ja 5 kg:n painot ja lukot sekä maton ja steppilaudan. Se ohjaaja yleensä sanoo millaisia painoja kannattaa käyttää missäkin liikkeissä, esim. alottelijan kannattaa aloittaa ihan pienillä painoilla. Se on ihan helppoa :) Mäkin aluksi luulin että olisi jotenkin vaikeampaa säätää niiden painojen kanssa!

Roosa kirjoitti...

tipitii: Yleensä ihmiset tekee hyviä liikuntalupauksia uutenavuotena, mut me ollaan näitä syksyliikkujia :D

Sari: Kurjaa et on jotain jo ehtinyt odottaa ja sit ei onnistukkaan :( Jos oot vielä kipee niin pikaista paranemista!

katri: Tänks, ne on yks kivoimpia löytöjä kirppikseltä ikinä :)

Mimi: Joo oon kuullu kans kehuja tosta aamujumpasta, avopuoliso sitä silloin tällöin (harvoin) harrastaa. Jäisiköhän siihen koukkuun jos kerran kokeilisi..?

Mary: Kiitos! :)

Riikka: Tieks nyt helpotti jo tuhatkertasesti ku noinkin paljon annoit informaatiota :) Ehkä mä ensi viikolla uskaltaudun ja törmätään sit siellä ;)

Tanja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kiva asu:)

Syksyllä tekee hirveesti aina mieli nostaa kuntoaan.(ainakin mun kohdalla). Ettei jumppiin puudu niin on kyllä hyvä tehdä vastapainoks jotain muutakin urheilua, kuten juoksua raittiissa syysilmassa:)