lauantai 21. helmikuuta 2009

Twilight ei oikeesti houkuttele

Tosi monessa blogissa on kehuttu Twilight-leffaa. Mä oon lukenu sen kirjan joten odotin leffalta aika paljon kun käytiin se kattomassa tossa perjantaina. Odotukset tais olla vaan liian kovat..

Jo ihan ensimmäisen 10 minuutin jälkeen tiesin etten tykkäis leffasta. Vuorosanat oli naurettavia, tökäistyjä ja tilanteeseen täysin sopimattomia. Edwardin näyttely oli ihan liian liioiteltua, esim. siinä kohtauksessa ku ne istuu ekan kerran vierekkäin Bellan kanssa siel bilsan luokassa oli ihan hirveetä kateltavaa ku se Edward piteli nenäänsä. Siis mitäh?! Eikö sitä elämääkin suurempaa houkutusta saanut paremmin kuvattua nauhalle ku tuommosella naurettavalla ylinäyttelemisellä??

Nää puukiipeilyt oli kans niin naurettavia. Oravafiiliksiä hei?

Ja sit ne Edwardin naamanvääntelyt. Iha ku sillä olis ollu kauhee kusihätä koko ajan. Ei mitään kiihkeetä katsetta, vaan koko ajan se harhaili. Pari kertaa olin ihan fiiliksissä 15 min putkeen mut sit taas tuli jotai ihme mulkokatseita. Tosi kaunista jooo, maailman kauneimmalta olennolta odottaakin tuommoista mölkösilmäilyä ja suun vääntelyä joka hiton tilanteessa.


Plus tietty se että olin kuvitellu kaikki paikat, kohtausten fiilikset ja kirjan ihmiset ihan erilaisiksi. Emmetin pitäis mun mielestä olla suurikokoinen, jättihartiat omistava mustaihoinen mies, Carlislen harmaahapsinen mustiin pukeutuva herra. Ja se niiden koti! ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRH. Tää ei toisaalta oo elokuvan vika, eihän sitä voi tietää miten kaikki ihmiset on ne jutut mielessään kuvitellu. Mut petyin silti.


Koko leffa eteni ihan liian nopeesti, mitään juttuja ei selitetty tarpeeks. Töks kohtaus, töks pusu, töks "ikuisesti", töks töks töks. Ei mitään fiilistä. Musiikki hanurista, ohjaus samasta paikasta. Arvosanaks 5-. Jättepettymys.

Ootteko te kaikki muut tykänneet leffasta??

(kuva1, kuva2, kuva3)

22 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Onnea kesätyöpaikkasi vuoksi! Työsi tulee varmaan olemaan antoisaa.

Mea kirjoitti...

:O Eikä, ei ei ei ei voi sanoa noin ;D Mä tykkäsin kyllä twilightista, en kylläkään niin paljon kun kirjasta, mutta silti. Voi hyvä ihminen, käy kattomassa se uudestaan x)

Herttainen kirjoitti...

En oo käynyt katsoon, en ole lukenut kirjoja, tuskin meenkään ja tuskin luenkaan ;) Mutta toi on aina paha jos on lukenut kirjan ensin, leffa vaan usein on pettymys sen jälkeen. Toisinpäin on vähän parempi, silloin voi jättää kirjan kokonaan lukematta ;)

Lara kirjoitti...

Itse tein onneks niin, et ensin olin katsomassa leffan ja sen jälkeen luin vasta kirjan. Leffasta tykkäsin ihan hirveesti, ja kirja sitten jotenkin ihanasti syvensi sitä,kun kaikki oli kerrottu paljon tarkemmin kun mitä leffassa. Ja kun luki, niin näki mielessään ne kaikki leffan tapahtumapaikat ja hahmot.

Uskon kyllä, ja mietin sitä itsekin kirjaa lukiessa, et jos ois ensin lukenu ja sit nähny leffan, niin ois ollu aika paha pettymys.Kaverillekin just neuvoin et ensin leffa, sit kirja. :D

June kirjoitti...

Mä tykkään vaan Edwardista, ja monista leffan visuaalisista jutuista. Käsikirjoitus nyt on mitä on, mut sen kestää kun tuijottaa Edwardia kokoajan. Mun mielestä sen ilmeet ja kaikki just kuulu siihen. Sen kuuluu olla sellanen, ainakin mun mielessä. Paitsi joo se eka bilsantunnin nenästäpitely oli ehkä vähän liiottelua. Mutta onko se näyttelijän vai ohjaajan vika?

Anonyymi kirjoitti...

En ole nähnyt eikä ole oikein huvittanut mennä katsomaan.

Ladetsu kirjoitti...

En oo jaksanu mennä kattoo sitä vielä. Toisaalta en uskalla, koska se näyttää jakavan mielipiteet noin jyrkästi. Kirjastakun tykkään niin paljon. En haluaisi pettyä(kuten pottereihin).

Ja eikös kirjassa Carlisle juuri ollutkin nuori mies, koska hänhän kuoli 23-vuotiaana? :)

Rebecca kirjoitti...

Moi! Eiköhän se haaste sullekin joskus tule :) Kiva postaus, vaikka oonkin ihan eri mieltä. Mun mielestä Houkutus oli yks parhaista leffoista ikinä<3

Mel kirjoitti...

Siis ihanaa että joku muukin kuin mä inhoaa tätä leffaa! Tähän asti vaan kaikki on hehkuttanut miten se on "ihquin leffa ikinä", ja mun mielestä se oli aikamoista kuraa :) Mietin jo että miten voi olla mahdollista ettei ihmisiä haittaa se älyttömän kökkönen kerronta ja ylinäyttely, ne vie pohjan koko elokuvalta...

Maija Eveliina kirjoitti...

Vaikka itse elokuvasta pidinkin on aivan mahtavaa lukea myös tuollaista palautetta varsinkin kun vertaat leffaa kyseessä olevaan kirjaan joka tuon filmatisoinnin pesi tosiaan 6-0!

Joa kirjoitti...

Hih, pidin kyllä ko. elokuvasta hieman sinua enemmän, vaikka olihan siinä muutamia ärsyttäviä asioitakin (Bella, alun sähellys, outo eteneminen, ei kunnon käännekohtia). Pakko se on kuitenkin uudelleen nähdä, ehkä paranee silloin, kun tietää olla odottamatta liikoja. :)

Marianna kirjoitti...

Mun mielest se leffa oli tosi hyvä.Tai no siis olihan siinä joitakin kökköjä kohtauksia ja Robert Pattinson tosiaan joskus vähä ylinäytteli,mut se saa ny anteeks,koska se näyttää muuten niin hyvältä. xD Myöhemmin kirjan luettuani huomasin,et ei leffas selitettykään kaikkia juttuja.Miinusta siitä.Musiikki oli tosi makeeta,varsinkin ne piano kappaleet! <3
Mua rasitti yksi pieni seikka leffassa...Bellan ääni on jotenki niin ärsyttävä. >.>

Heidi kirjoitti...

Twilight olis varmaan ihan hyvä leffa jos ei olis lukenut kirjaa. tosiaan ärsytti se ylinäytteleminen ja muutenkin kun oli tietynlainen kuvitelma esim henkilöistä yms... Aika pettymys oli joo, koska kuvittelin sen vähän toisenlaiseksi. :((

Josephine kirjoitti...

Ite tykkäsin leffasta,mut olin kyl hiukkasen pettynyt kirjojen perusteella. Pattinssonin naamavääntelyt oli kyl TODELLA koomisia,varsinkin se kohta kun Bella tuli sinne bilsanluokkaan ja Cullen näytti siltä kun että meinaisi yrjötä kohta :'DD myös se kohta kun Carlisle puri Edwardia ja johan ne silmät pullistu! Ohjaus oli kyl aika hanurista,liian läheltä kuvattiin kasvoja ja monet jutut ei todellakaa toteutettu must oikein :( Muuten täytyy kyllä sanoa,että ei paha :p

Roosa kirjoitti...

melina: Kiitos! Tulee varmaan mielenkiintoisin kesä ikinä :)

Meguli: En mä halua mennä uudestaan katsomaan leffaa jota inhosin, kauheeta rahojen tuhlausta :D

Rva Herttainen: Kirja kantsii lukee, leffaa en (kuten huomaat ;) ) suosittele. Kirjaa en hennonnut laskea käsistäni ollenkaan.

Lara: Onneks sentään kirjasta tykkäsin ihan huimana, puolet sentään osui ja upposi :D Mut joo olis ehkä ollu viisampaa tehdä toisinpäin koko tää homma :P

bubble: Nenähommeli oli varmana ohjaajan vika, ellei sitten ollut improvisoitua. Hassua miten eri mielikuvia ihmsillä voikaan olla, kun mä kuvittelin Edwardille semmoset hämyisät silmät enkä mitään jättimulkoja :D

Sini: Ootko lukenu kirjaa? :)

Emmanuelle: Voi olla että oon lukenu jotenkin puolihuolimattomasti ku oon muodostanu Carlislesta kuvan vanhana miehenä. Varmaan joo sä muistat oikeen ja mun mielikuvitus vaan on lähteny itsekseen laukkaamaan ;)

Crisse: No hyvä että ees joku on pitäny! Tai oikeestaan oon kuullu että tosi moni on ollu sun kanssa samaa mieltä :)

Mel: Oi jee, toinen inhoaja! :D Mut ei vaan, makuasiat on makuasioita ja se että mä en tykkää ei tosiaan tarkota sitä ettei kaikki muut sais tykätä :) Ohjausta syytän mä, ihan kökköö.

Maija: Kiva että pidit postauksesta :) Kirjaa ja leffaa ei toisaalta saisi ikinä verrata keskenään ku mun mielestä kirjat päihittää aina kaikki leffat (Pottereissa, TSH:ssa..).

Joa: Joo toi käännekohdattomuus oli muuten yks niin ärsyttävä juttu myös! Taidan tarkottaa sitä tolla mun tökstöks-jutulla :P

Marianna: Mä tykkäsin musiikista ainoastaan siinä kohdassa kun se Edward soitteli sitä pienoa. Muuten en oikeestaan ees kiinnittäny huomiota siihen mikä on mun mielestä iso miinus :/

Heidi: Ehkä pitäis jaksaa odottaa sen kakkososan lukemista, menis sen kanssa sitte kattoo eka leffan ja vast sit lukis kirjan? Toisaalta ku en mä ainakaa malttais millään odottaa :S

Josse: Joo täytyy kyllä myöntää et meinasin revetä nauruun useammassakin eri kohdassa just niiden naamanvääntelyjen takia. Plus niiden ihan ihmeellisten vuorosanojen, jessus :D

Johanna kirjoitti...

Tykkäsin leffasta kovasti, mutta minäkin kuvittelin Carlislen siitä ihme siloposki-posliinimiekkosesta enemmänkin George Clooneyksi :D

Pauliina kirjoitti...

Täällä on ainakin yksi Twilightista diggaileva. 14-vuotiaille suunnattua puuroa perinteiseen Hollywoodin tyyliinhän se on, mutta Edward on ihana ja muutenkin roolitus oli mun mielestä onnistunut hyvin :) Mutta niinhän se on ettei leffa ollut mitään kirjaan verrattuna.

Heidi kirjoitti...

Uskoin inhoavani elokuvaa, mutta se olikin mielestäni ihana. Etenkin se baseball-kohtaus oli hienosti tehty.

miukku kirjoitti...

Mä rrrrakastuin siihen leffaan! Kokoajan oli elefantin kokoisia perhosia vatsassa... mut mä katoinki eka leffan ja sit vasta luin kirjat!

Pinja kirjoitti...

Oon täysin samaa mieltä Twilightista! En oo kirjoja lukenut, mutta pitäs kyllä, leffa oli sen verran pohjanoteeraus. Molemmat pääosien esittäjät oli mun mielestä huonoja valintoja, mullakin meni hermo niihin mulkoiluihin ja varsinkin Bellan koko ajan auki roikkuvaan suuhun (+ siihen ettei se tuntunut saavan missään tilanteessa lainkaan sanottavaansa sanotuksi). Kohtaukset vaihtui tosi töksähtävästi, ja välillä oli ihan turhia ja typeriä täyttökohtauksia, jotka ei sopineet muuhun leffaan ollenkaan. Esim se, kun Edward ja Bella chillaili siellä nurtsilla. Plus tosiaan ne puukiipeilyt.... Huoh.

Enkä mä muutenkaan ymmärrä tätä hillitöntä yhtäkkistä Twilight-ihkutusta, joka johtuu tasan siitä, että Pattinsonilla on leveät hartiat. Ei se oikeasti näytellyt hyvin. :''''D Hyvä että joku muukin on samaa mieltä!

Maano kirjoitti...

Mä tykkäsin tuosta leffasta.

Tiedän sen johtuvan siitä, että
kävin ENSIN katsomassa elokuvana ja siitä innostuneena luin kirjan.
Jonka takia kuvittelin leffan henkilöt kirjan henkilöiksi (ulkonäöllisesti). Pidän siitä siksi niin kovasti.

Ymmärrän täysin miksi et tykännyt siitä :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä taas ihmettelin miten tarkasti leffa seuras kirjan tapahtumia ja vorosanoja. Ja varmasti parempi just nii päi et eka leffa ja sit kirja. Mäki ajattelin kaikkiin kohtauksiin just ne leffan tapahtumapaikat ja ihan hyvin ne sopi! En vaa välittäny pienistä eroista.
Ja tohon edwardii nii ei sen tarkotus ollukkaa varmaa näyttää siltä et se haluis syödä bellan tai et se himoitsis sitä. Aattelin ainaki et se oli sitä itseinhoo mitä se tuns ku sen oli nii sietämättömän vaikee vastustaa houkutusta johonki miljoonaa vuotee.. Sehä sano kirjassaki monta kertaa et se tuns vihaa aina itteensä kohtaa.