sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Nikon Coolpix L18

Ostin tuossa vähän aikaa sitten uuden kameran vanhan 3,5 megapikseliä sisältäneen romuni tilalle. Aattelin kirjoittaa tähän nyt pikkuisen arvostelun kyseisestä kapistuksesta, jos joku on vaikka harkitsemassa sen ostoa. Huomioikaa myös se, että tän tekstin on sitte kirjoittanu hypersuper pienillä tekniikkataidoilla varustettu naisnaisnaisihminen. Tiesin mikä on megapikseli ja mikä on zoom, kaikki muut jutut kameroissa on ihan täyttä tuubaa mulle. Laitan tähän postaukseen kuvia mitkä on otettu just tällä uudella kameralla.

Kamerani on siis Nikon Coolpix L18. Teknisiä tietoja löytyy täältä. Maksoin tästä Anttilan alessa muistaaksi 79e. Testiaikaa on ollut vain muutamia viikkoja kun tää kamera on ollut poissa ulottuvilta oman typerän unohtelevaisuuteni takia.


Kameran perusasennukset oli ihan superhelppo laittaa, en kysyny ees Tanelilta apua. Valikot on suomenkielisiä mikä on loistojuttu tällä englanninkielen taidolla. Kamerasta löytyy "nopea kuva" -asetus, joka on semmonen perusmodi. Sillä mä useimmiten nappailen kuvia, ellei oo sitten aikaa ja hermoja riittävästi asetusten näppäilyyn. Nää molemmat asukuvat on otettu sillä.

Lauantaina päällä:
Hame: Indiska
Pinkki neule: H&M
Alla sininen toppi: H&M
Vyö: Seppälä
Sukkikset: Seppälä

Nää termit "aikaa ja hermoja" tosin on vaan t-o-d-e-l-l-a laiskan ihmisen puhetta. Tässä on meinaan tosi kätevästi kaikkia erilaisia kuvausohjelmia ihan automaattisesti, eli niihin ei tarvii ite koittaa tunkea asetuksia. Löytyy mm. ilta-/aamuhämärä, maisema, juhlat ja muotokuva. Noi on tosi helppo valita, jos vaan ei oo niin laiska ku mä.. Tai oikeestaan ei oo vielä tullu tuommosia erikoisia olosuhteita eteen missä noita olis tarvinnu käyttää.

Takki: Stockmann
Pipo: H&M
Laukku: Aleksi 13 (pikkusiskon)
Saappaat: Kirppis

Äänellinen videokuvaus löytyy myös. Laatu on omasta mielestäni ihan huippua, mut mun vertailukohtana onkin suuuuupervanha entinen kamera.

Eli lyhyesti:
+ Helppo alkuasentaa
+ Loistavat kuvausohjelmat
+ Tosi hyvä kuvanlaatu

- Ostettaessa ei tuu suojapussii mukana
-+ Toimii pattereilla (mä tykkään kun mul on semmonen ladattavien pattereiden vehje, mut jotkut tykkää varmaan enemmän akkukäyttösistä kameroista)
- Värivaihtoehtoja hävettävän vähän, vaan musta&harmaa. Meikä olis halunnu pinkin. Tai limen

EDIT:// Googlasin ja heti löyty värejä, hiton paska Anttila!

(kuva1)

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Phiih, mulla on tuo samishattu :>