torstai 24. heinäkuuta 2008

Fears and dreams


Ihanaa,vihdoin helteitä! Tuollainen ilma tulee siis olemaan Turussa ja minut tulee löytämään rannalta,rannalta,rannalta.. Kuva täältä

Koska tänään ei ole tapahtunut eikä tule tapahtumaan mitään erikoista (matkustamista taas suurin osa päivästä Pori-Turku välillä) voisin kertoilla teille otsikkoni mukaan peloistani ja haaveistani.

Pelot

1)
Linnut. Aloitan hieman "kevyemmällä" pelolla. En tiedä mistä lintupelkoni on lähtöisin, mutta jo nelisen vuotta se on minua piinannut. Torin lävitse kulkeminen on melkeinpä mahdotonta sillä menen aina lukkoon nähdessäni siivekkäitä (ja torilla niitä tiettävästi on usein enemmänkin) enkä voi ohittaa lintua mikäli sellainen on keskellä lenkkipolkuani (->käännyn takaisin ja menen eri reittiä). Itkuahdistuskohtausta en ole vielä linnun takia saanut, ei tosin ole ollut turhan kaukana.

2) Epäonnistuminen. Tämä on suhteellisen raastava pelko. Useimmiten pelkään epäonnistuvani pikkuasioissa, kuten perille löytämisessä taikka hyvän ensivaikutuksen tekemisessä. Jännitän aivan turhia asioita etukäteen vain siksi että elämä valitettavasti on epävarmaa eikä kaikkea pysty päättämään etukäteen. Tällä hetkellä suurin epäonnistumiseen liittyvä pelkoni on pelko tulevan yliopisto-opiskelun epäonnistumisesta. Entä jos en pystykään, entä jos en opi, entä jos en olekaan oikealla alalla?

3) Menettäminen. Tätä pelkäävät varmaan kaikki muutkin. Kuolemanpelkonikin kohdistuu ainoastaan muihin ihmisiin, ei itseeni. Mikäli en kuule Tanelista mitään illalla huolestun heti, nyt on varmasti tapahtunut jotain. Tätä tapahtuu ainakin pari kertaa kuussa näin armeija-aikana, lomilla useammin.

4) Lapsettomuus. Mitä jos en ikinä saa omia lapsia jostain syystä? Tämä pelko ei vielä ole "ajankohtainen", kuitenkin hyvin pelottava tulevaisuudenkuva.

Onneksi pelkoni ovat kuitenkin vielä pieniä ja pysyvät asioissa.

Haaveet

1)
Harrastuksen löytäminen (aloitan taas kevyemmästä päästä). En ole ikinä harrastanut mitään vuotta kauempaa. Eri lajeja on tullut kokeiltua niin tanssista partion kautta trumpetin soittoon mutta mikään ei ole tuntunut omalta. Ehkä tämä syksy tuo positiivisen muutoksen asiaan kun pääsen yliopistolle liikkumaan. Ehkä löydän sen oman juttuni.

2) Puheterapeutiksi valmistuminen. Aloitan siis syksyllä opiskelut yliopistossa ja tulen viiden(?) vuoden päästä valmistautumaan puheterapeutiksi. Haluan auttaa mahdollisimman montaa erityislasta ja tunnen vahvaa tunteenpaloa tätä ammattia kohtaan. Jo ajatus siitä, että pääsen tulevaisuudessa työskentelemään kuurojen, dysfaattisten ja cp-vammaisten lasten kanssa antaa elämälleni tarkoitusta.

3) Perhe. Kaikilla on varmasti haaveita omasta kodista ja lapsista. Tämän tyyppisiin haaveisiin kuuluu minulla myös Taneli, häät, pieni koira, oma vadelmapuska,aurinkolämpöä hyödyntävä koti.. En malta odottaa mitä kaikkea ihanaa tulevaisuuden arki tuokaan tullessaan.

Mitä sinä pelkäät,mistä sinä haaveilet?

(Anteeksi tämä pitkä sepustus ilman kuvia)

4 kommenttia:

Ann kirjoitti...

niinpä, ihanaa kun on lämmin ilma! <:

Midria kirjoitti...

Peloista omaan kaikki muut samta paitsi lintujen tilale hyönteiset, korkeat paikatyms- ja haaveilen myös harrastuksen löytämisestä ja siitä että sen oikeasti uskaltaisi aloittaa..

Ja kuten sanoit eiköhän kaikki unelmoi perheestä.

Styledrop kirjoitti...

Hitchcockin Linnut syynä lintupelkoon:D Jep, rannalta voi minutkin löytää:)

JoJo kirjoitti...

Täälläkin ihanan lämmintä nyt ainakin viikon!:)