perjantai 4. helmikuuta 2011

Kuninkaan puhe

 

Käytiin viime sunnuntaina opiskelijaporukassa tsekkaamassa Kuninkaan puhe. Alunperin mentiin katsotaan sitä ihan vaan meidän ammattialaan sopivuutensa takia, mutta sitten selvisikin että leffa on saanut huikeat 12 Oscar-ehdokkuutta! Ei huonosti elokuvalta, joka kertoo puheterapiasta.

 

kings-speech-22

 

Elokuva kertoo siis lyhykäisyydessään Britannian kuninkaasta Yrjö VI:stä (1895–1952), joka änkyttää. Änkytystä hoitamaan alkaa puheterapeutti Logue. Elokuvassa kuvataan hauskalla tavalla änkytysterapiaa ja monet menetelmistä ovat ihan hyvin sovellettavissa vielä nykypäivänäkin. Colin Firth näyttelee änkytystä onnistuneesta ja Geoffrey Rush, no, näyttääkin ihan puheterapeutilta.

 

The-Kings-Speech-larg-3

 

Elokuva onnistuu mielestäni vangitsemaan hyvin sen häpeän, jota änkytys kuninkaalle aiheuttaa. Pelko epäonnistumisesta on saatu kuvattua upeasti. Suosittelen elokuvaa kaikille, joita historialliset pätkät kiehtovat edes osittain. Minua ne eivät nimittäin sytytä, mutta tässä elokuvassa historialliset elementit on saatu oikeasti kuvattua hyvin ja mielenkiintoisesti. Katsojia kiinnostavaa voi olla myös pilkahdus siitä, mitä siellä puheterapian suljettujen ovien takana oikeasti tehdään.

 

The-Kings-Speech

 

Elokuvassa vihjattiin myös jännästi että pääministeri Churchillilla olisi ollut kireä kielijänne. Pitänee googlettaa. Yksi elokuvan yllättävimmista ja parhaimmista puolista olikin Churchillin näyttelijävalinta. Se, että Churchillia näyttelee elokuvassa Timothy Spall on legendaarista.


4 kommenttia:

joz kirjoitti...

me ollaan menossa kattomaan sitä ens viikolla ainejärjestön järkkäämänä :) hyvä jos miellytti, mäki odotan ihan innolla et nään ton!

Varpunen kirjoitti...

Kaikki kehuu tätä niin paljon, että on pakko mennä kattomaan. Tosin nyt vasta katsoin trailerin sun linkittämänä. Kertoo varmaan jotain leffasta, ettei se tarvitse edes traileria itseään mainostamaan. :D

Roosa kirjoitti...

joz: Meillä sama homma, ainejärjestö järkkäsi :D Ei se ehkä ihan täyden 12 Oscarin loistava ollut, mutta hyvä pätkä kuitenkin.

Varpunen: Mäkään en ole edes vilkaissut tota traileria ennen kuin sen tänne linkitin :D

ravenwaves kirjoitti...

Tää oli minusta niin mahtava elokuva! Firthin suoritus on täysin Oscarin arvoinen :)