tiistai 24. elokuuta 2010

Allegro

Olen unohtanut ihan täysin hehkuttaa täällä 9-12.9 koittavaa parhautta. Me lähdetään meinaan silloin Tanelin kanssa visiitille Roomaan! Jo vuoden ajan mielessä pyörinyt matka toteutuu nyt siis vihdoin ja viimein. Viimeksi ollaan Tanelin kanssa käyty Pariisissa 2007, joten jo on aikakin lähteä tutkimaan maailmaa yhdessä.


Italiaan kun mennään, niin pizzaa pitää maistaa. Ja tietty sitä kuuluisaa maailman parasta jäätelöä. Colosseum, Vatikaani, Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat ja Pietarinkirkko tulevat luultavasti nähdyiksi. Nyt haluaisinkin kuulla matkavinkkejä joita Wikipedia ei tarjoa. Parhaat shoppauspaikat, ihanimmat puistot, parhaimmat ruokapaikat jne. Onko Rooman lentokentältä vaikea päästä Rooman keskustaan?

Eli jos joku teistä on käynyt Roomassa niin jakakaa muistoja, mikä ihastutti?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse olin Roomassa ennen pääsiäistä, mutta kaupunki ei kauhean suurta vaikutusta valitettavasti tehnyt.
Mutta siis, lentokentältä pääsee keskustaan kätevästi junalla. Olette siellä kyllä niin kovin vähän aikaa, että millään ei ehdi kaikkea nähdä eikä kannatakaan tunkea päiville liikaa ohjelmaa. Mutta Borghesen puisto on kaunis paikka. :) Kauppoja ei kovin hyvin siellä keskustassa ole, me itse mentiin bussilla yhteen ostoskeskukseen. Pietarinkirkko oli kyllä upea. :) Ja jäätelö oli hyvää!

menni kirjoitti...

Kun ite kävin 2005 keväällä Roomassa, oli yhtä parhaista ruoka-anneista joka puolella olevissa ruokakojuissa myytävät panini-tyyppiset leivät. Ne oli semmosta kivaa kevyttä lounasta nähtävyyksien kattelun ohella, mut tosi hyviä.
Ja italialainen jätskihän nyt on tunnetusti parhautta! (:

Roosa kirjoitti...

Anonyymi: Torstaina ~19 aikaan perillä ja sunnutaina samoihin aikoihin lähtö, eli onhan siinä onneksi kolme päivää :) Meidän hotelli on vissiin ihan keskustassa Trevin suihkulähteen lähellä, joten mennään jo ekana iltana kuljeksimaan ympäri katuja. Ja kiitos tuosta junavinkistä, paniikki hieman lieventyi ;)


menni: Pistetään muistiin!

Riikka kirjoitti...

Mäkin haluan Roomaan! Mietittiin tosiaan sillon kesällä Barcelona vai Rooma ja päädyttiin Barcelonaan. Oiskohan nyt syksyllä sitten aika mennä Roomaan... ;)

Se jätski on kyllä ihan parasta, suosittelen mansikka+sitruuna yhdistelmää!

Roosa kirjoitti...

Riikka: Halpoja äkkilähtöjä kyttäilemään vaan! :D