maanantai 23. marraskuuta 2009

Kadonneen jäljillä? Tai kaukana siitä..

Se on kadonnut. Jotain mitä ennen syvästi odotin ja kaipasin on kadonnut. Miten jokin ennen niin tärkeä asia voikin tänä vuonna tuntua aivan yhdentekevältä, päivältä muiden joukossa? En ole valmis, en ole valmistunut enkä halukas viettämään sitä. En ainakaan nyt, en vielä. Ensin tarvitsen apua.

Hyvät lukijat, auttakaa tyttöä hädässä. Mun koko joulumieleni on kadonnut ihan kuin tuhka tuuleen. En halua ostaa lahjoja, en halua vastaanottaa lahjoja. En syödä kinkkua enkä pukeutua punaiseen. Mä olen aina ollut 100% jouluihminen, oon odottanut sitä jo pari kuukautta ennen kuin aihetta onkaan. Oon ostanu joululahjoja jo syksyn Hulluilta Päiviltä ja kirjoitellut joulupukille kilometrikirjeitä. Oon leiponut tähtitorttuja, paketoinut lahjoja ja tehnyt joulukortteja. Mut en tänä vuonna.


Tänä vuonna mulla ei ole mitään fiilistä kyseistä touhua kohtaan. Haluun hypätä koko juhlapyhän yli. Tai haluaisin, mutta jokin syvällä sydämessä muljahtaa kun ajattelekin että tekisin niin. Rakastan joulua. Tai rakastin. En mä oikeasti halua luopua siitä. Mä haluaisin sen vaan takaisin.


Mitä mä teen? Mistä löytyy joulutunnelmaa, mistä energiaa ja halua alkaa väkerrellä joulujuttuja? Mistä löytyy se sama rakkaus joulua kohtaan mitä oon aina ennen tuntenu? Auttakaa mua.

10 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Voi ei, sun joulumieli ei saa kadota! Joulu on ihan paras juhla ;) Mieti sitä iloista yhdessäoloa perheen ja muiden kivojena ihmisten kanssa, mieti sitä kuinka iloiseksi sun sisko tulee kun olet ostanut sille ihan unelmien lahjan, mieti kuinka kiva on nukkua pitkään ja syödä aamupalaksi joulutorttuja ja suklaata :)

Mä ainakin odotan kaikkea tota! Ja joulukoristeita, joulusaunaa, niitä tyhmiä piirrettyjä, ähkyä joka tulee ruoan jälkeen kun on syönyt liikaa, joululauluja..

Ehkä jos tulisi lunta niin joulumieli saattaisi jostain löytyä?

Norppis kirjoitti...

Voi ei. Mäkin haluaisin olla NOIN kirkkaasti jouluihminen mitä sinä olit... ;) Kuulostaa hyvältä!
Itse odotan joulussa lähinnä RUOKAA.
Odotan sitä ympärivuoden vesi kielellä kun se on vaan ihan mun juttu ;)

Kyllä se joulumieli sieltä pikkuhiljaa löytyy? Ei vielä ole edes joulukuu ;)

Roosa kirjoitti...

Riikka: Mä inhoon lunta, ei kiitos sitä :D Mut ehkä pitäis aloittaa kaikkien joulujuttujen tekeminen nii ehkä se sitten sieltä..

Norppis: Oon aina ennen alkanu fiilistelee joulu marraskuun alussa nii siks tää tuntuu ihan kummalta :(

Ence kirjoitti...

I feel your pain, bro. Ihan samat fiilikset täällä, eikä yhtään joululahjaa ostettuna, vaikka muina vuosina olen tässä vaiheessa ostanut jo melkein kaikki. Jos keksit ratkaisun, niin kerrohan minullekin!

fudge kirjoitti...

No toi sää tuolla ulkosalla ei kyllä yhtään helpota ainakaan sen joulumielen löytymisessä, mutta täytyy sanoa, että kokeile laittaa jouluvaloja ja poltella paljon kynttilöitä, plus juo glögiä ja syö maha kipeeksi pipareista :) eiköhän se sillä lähde :)

Maria kirjoitti...

Ihan samat fiilikset!
Mutta youtubeta the christmas song (se alkuperäinen)
ja kuuntele monesti.
Johan paranee :)

Jenna kirjoitti...

Mulla on yksinkertainen vinkki: Kuuntele joululauluja! Mulla se ainakin tehoo :)

-L- kirjoitti...

Kyllä se joulumieli varmasti löytyy. Tänä vuonna ehkä eri tavalla. :)

Joskus aikaisemmin minäkin leivon ja koristelin kaikki paikat (itseni mukaan lukien) punaisella paljon ennen joulua. Höpötin joulusta niin paljon nykyiselle miehellenikin, että hyvä etten koko joulua häneltä pilannut. Vähitellen olen löytänyt itsestäni toisenlaisen joulumielen. Se piilee vähän syvemmällä eikä ole välttämättä niin punainen. Se ei tarkoita kuitenkaan missään nimessä etteikö nykyinen joulumieleni olisi yhtä hyvä tai aito. Se on ehkä jopa aidompi.. :)

Aloita pienistä asioista. Hanki vaikka adventtikalenteri ja sytytä tulevana sunnuntaina ensimmäinen kynttilä... Siitä se joulu pikku hiljaa alkaa! ;)

bubble kirjoitti...

Joulumieli kadoksissa täälläkin.. Tosin syytän sitä, että a) ei ole lunta ja b) en vain ole ehtinyt jouluilla.

Normaalisti nimittäin itsekin alotan lahjojen suunnittelun kesällä, hankin kenties ensimmäiset silloin ja joka vuosi kolmisenkymmentä joulukorttia tulee askarreltua jo lokakuussa. Tänä vuonna työt ja opiskelut ovat vieneet niin paljon aikaa ja energiaa, ettei ole ollut mielekästi keskittyä jouluasioihin. Ensi viikon jälkeen ehkä sitten!

Itse koetan päästä fiilikseen järjestämällä pikkujoulut, joissa on tietenkin jouluista tarjottavaa. Kynttilöitä, glögiä, kenties joululaulujen kuuntelua.. Eihän sillä ole niin väliä, vaikka fiilis tulisi vasta jouluaattona. Ja jos ei tule, niin ensi vuonna sitten taas :) Pääasia että saa hyvää ruokaa ja pääsee rentoutumaan!

Multa jää tänä vuonna joulusaunakin välistä, saa nähdä miten sitä sitten pääsee fiilikseen aattona :/

Anonyymi kirjoitti...

Minä saan joulumielen aina kun on siistiä, katselen vanhoja joulukuvia tai kuuntelen joulumusiikkia. Yritä löytää oma tapasi päästä joulufiilikseen - ilman sitä koko joulusta lähtee puolet ilosta pois!
•Katja