torstai 24. syyskuuta 2009

Asiat, jotka tekevät minusta juuri minut: tyyli; osa 1

Otsikko kusee mut ei välitetä siitä. Nyt alkaa uusi juttusarja, jonka idean keksin tänä aamuna. Juttusarja joka kertoo musta. Kaikista jutuista, jotka tekee musta just MUT eikä ketään muuta. Asioista, jotka on mulle tärkeitä. Jotka tekee mut iloiseksi. Jotka kuvaa just mua. Joiden avulla mä ilmaisen itseäni. Joihin mä pukeudun, joita mä rakastan.

(kuvien hameet kaikki joko Ginasta tai H&M:stä)
hameet 004

Ensimmäiset osat tulee kertomaan jutuista, jotka tekee mun tyylistä just mun jutun. Kulmakivistä, perusjutuista, vaatekappaleista joita hamstraan aina vain lisää.

hameet 008

Ihka ensimmäisen osan aiheena on hameet. Korkeavyötäröiset hameet, jotka on ehkä isompi osa mun tyyliä ku mikään tulevissa postauksissa esiintyvistä jutuista.

hameet 025

hameet 026

Mä löysin korkean vyötärön vasta viime vuoden kesällä ja siitä asti se on kulkenu mun mukana yhtä tiukasti ku mun omat kädet. Korkea vyötäröhän on kerta kaikkiaan nerokas: se piilottaa sisäänsä niin jenkkakahvat, pömppiksen ku (pituudesta riippuen) reidetkin. Se korostaa yhtä naisellisimmista kehonosista tehden siitä jopa entistä kapeamman oloisen. Se ei lantiohameiden tavoin korosta mahdollisesti löytyvää leveää perää. Se pidentää. Se on mun juttu.

hameet 032

(seuraa avautuminen joka "vaan tuli jostain"): Oon kuullut erinäisistä lähteistä (mm. parista blogista sekä muutamalta tutulta), että koska opiskelee niinkin mahtavassa opinahjossa ku yliopisto niin sinne pitäisi pukeutua asiallisesti ja kunnioittavasti. Mä en ole ikinä ollut niitä ihmisiä, jotka mieltää yliopiston jonain auktoriteettiahjona johon pitää pukeutua sen arvon tuntemalla tavalla. Mä en tunne käsitettä akateeminen pukeutuminen enkä mä totta vie noudata sitä. Jos mulla on itsevarma ja hyvä olo puoleen reiteen ulottuvassa hameessa niin totta vie mä puen sen ihan minne mua itseäni huvittaa. Mä pukeudun siihen yhtä lailla luennolle, kirppisreissulle ku baariinkin. Enkä mä koe sillä olevani epäkunnioittava ketään kohtaan, mä oon vaan mä ja ilmaisen itseäni pukeutumalla just näin. Mä olen yliopistossa opiskelemassa, en töissä, eikä koulussa mun mielestä vielä ole pukeutumiskoodia muualla kuin ihmisten pään sisällä. Mun päähän se ei mahdu. (avautuminen loppuu)

hameet 029

Tällä hetkellä haaveissa on löytää jostain halpa musta paljettihame. Siis eihän mulla nyt oo missään nimessä riittävästi paljetteja mun vaatekaapissa. Eikä sen puoliin hameitakaan. Niitä ei oo ikinä tarpeeks.

hameet 014

Korkeavyötäröiset hameet - totally hot vai most definitely not?

14 kommenttia:

mirella kirjoitti...

Hot. On mulla tavallisellakin vyötäröllä varustettuja hameita, mut oon huomannu, että nykyään hiplailen kaupoissa enemmän noita korkeavyötäröisiä. Tykkään itse enemmän tuosta vartalonmyötäisestä mallista, mitä sullakin on noi kaks raidallista ja toi ihana ylimmäinen farkkuhame.

Anonyymi kirjoitti...

Korkeavyötäröiset hameet on yksinkertaisesti parhaita. :) Vartalonmyötäinen mallikin menee, mutta enemmän pidän kuitenkin kellohelmaisista.

Mitä tuohon yliopistopukeutumiseen tulee, niin en näe tuota sinun pukeutumistasi mitenkään epäkunnioittavana. Jotenkin vanhanaikainen ajattelutapa.

Reetta kirjoitti...

Ihania hameita. Varsinkin tuo sinivalkoraitanen. Korkeavyötäröiset hameet on hot kaikilla niillä joille ne sopii. Esim sulle ne käy tosi hyvin. Mulle ei :D

Uusi juttusarja kuulostaa kivalta. Seuraaavaa odotellessa :)

Roosa kirjoitti...

mirella: Hii en oo huomannu että oot takaisin sieltä vaikeasti kirjoitettavasta kaupungista mutta tuun heti lukeen ostoksista! :D

Cessa: No niin munkin mielestä on, naurettavaa papatusta (joka on siis sitä mitä vanhat papat tekee, ne papattaa :D)

Reetta: Nii totta kai pitää pukeutua omaa vartaloa kauniisti korostavalla tavalle, mulle ei esimerkiksi käy YHTÄÄN mekot jotka vaan laskeutuu eikä missään oo mitään kiristyksiä. Sellaset laatikkomalliset. Näytän laatikolta niissä. Tosi hyvä kuvailu, kymppi äidinkielestä?

Katarimaria kirjoitti...

Korkeavyötäröiset hameet on ihania mutta mä valitettavasti joudun useimmiten ihkuttamaan niitä vain muitten päällä, koska kuten Reetta tuossa edellä totesi, kaikkien kropalle ne ei käy. Itselläni on ilmeisesti jotenkin niin lyhyt selkä, että vaikka omistankin muutaman kivan korkeavyötäröisen hameen, tulee niitä käytettyä harmillisen harvoin, koska aina joutuu tappelemaan yläosan valinnan kanssa, ettei näyttäisi kääpiöbodarilta tai muuten kummalliselta :D

Yliopistopukeutumiskäsityksissä tuntuu olevan aika isoa vaihtelua yliopistojen ja tiedekuntien välillä. Olen kuullut, että jossain päin henkilökunta saattaa jopa huomautella liian lyhyistä hameista ja avonaisista paidoista. Meillä Fennicumilla hankalaa on lähinnä se, että tuntee korkkareissa olonsa ylipynttäytyneeksi kaikkien tennarihumanistien keskellä :D

kaappipissis kirjoitti...

en omista yhtään korkeavyötäröistä hametta, vaikka ne upealta näyttävätkin. en ole löytänyt oikeanlaista, mielessäni häilyy kuva täydellisestä yksilöstä. harmillisesti omaan jonkinlaisen notkoselän ja sen muotoisen takamuksen, että vekittömät hameet eivät kertakaikkiaan istu päälle! jäävät takaa tököttämään todella typerän "ankkamaisesti".. :/

Essikatariina kirjoitti...

OIJJOIJ! Toi ensimmäisen kuvan hame: I LOVE IT! se on ihan täydellinen, nam. Näyttää kyllä kivalta sun päälläs =)

Skirty kirjoitti...

Kivan näköisiä! Avautumisesi aiheesta sen verran, että nämä pukeutumiskommentit on varmaan tulleet just sen sortin ihmisiltä, jotka kuvittelee olevansa jossain maailman huipulla vaan sen takia että opiskelevat yliopistossa :-D Ihan kuin se olis jotain Ihmeellistä. Kyllä tämmöinen ajattelumalli on siltä ajalta kun ylioppilaat kulki kesät valkolakki päässä :-D

Riikka kirjoitti...

Toi sininen hame (tokavika) on tosi kiva, vois sopia jopa mulle!

Pakko myöntää etten ole ikinä ajatellut että yliopistossa olisi opiskelijoille jotkut pukeutumissäännöt, enkä ole kuullut että kukaan asiasta valittaisi. Ehkä henkilökunnalla asia on eri.. Joka tapauksessa aika vanhanaikaista jos jonkun mielestä esim. sun pukeutuminen olisi jotenkin sopimatonta yliopistoon.

Ence kirjoitti...

Hot hot hot. Mullakin oikeestaan kaikki hamee korkeavyötäröisiä. Hot hot.

Mulla on ollut suunnitelmissa vähän samantyylinen juttu kuin tää. Hauska idea!

*~SL kirjoitti...

Ihania etenkin tuo vihreä

Emmanuelle kirjoitti...

Mua huvitti toi yliopistossa pitäisi muka pukeutua asiallisesti ja kunnioittavasti. Opiskelijanhan uniformu on huppari, t-paita, farkut, tennarit/lenkkarit ja jokin tuulipuvuntakki. Plus haalarit. Eikä toi minusta ole kovinkaan asiallista tahi kunnoittavaa. Siis tuolta ajatuspohjalta.

Kuten moni muukin sanoi, sinun pukeutumisessa ei ole kyllä mitään vikaa ja kaikki tavallaan.

Tosin olen ollut enimmäkseen luonnontieteellisen puolella, missä ihmiset eivät vähäänkään välitä miltä näyttävät. Humanistien puolelle kun astuu niin tuntee tulleensa ihan eri maailmaan. :D

Anonyymi kirjoitti...

Onko hullumpaa kuultu, että yliopistossa pitäisi pukeutua jollakin tietyllä tavalla =)! Opiskelen itse toista tutkintoa ja aina olen pukeutunut just niin, kun sattuu huvittamaan.

Roosa kirjoitti...

Katarimaria: No hei aina on parempi ylipukeutua kuin alipukeutua, se on mun motto!

kaappipissis: Mä oon kans kokeillu pari kertaa tuollaisen mallista korkeavyötäröistä hametta joka jäi sillee tyhmästi törröttään takaa ja tien et se on ärsyttävää :/ Toivottavasti säkin löydät vielä sen SUN hamees :)

Essikatariina: JA se on koon pienempi kuin minä yleensä käytän, itsevarmuusbuusti tulee joka kerta ku ahdan ja tungen itteni siihen :D

Skirty: Mä oon kans ihmetelly oikeen suu auki että miten joku VOI vielä nykypäivää pitää yliopistoa jonain kuninkaanlinnana ja ylimpien säätyjen kutupaikkana. Jestas sentään.

Riikka: Mä olen jossain asioissa kans vanhanaikainen, mutta tää kauhistelu mitä oon pari kertaa kuullu nii on ollu ihan naurettavaa pelleilyä. Onneks me ei kuunnella niitä ;)

Ence: Pistä toteutukseen!

*~SL: Kirppislöytö, kyllä kelpaa ;)

Emmanuelle: No mä oon kans ihan samaa mieltä sun kanssa! En ymmärrä näiden muutaman ihmisen ajatusmaailmaa sitten millään. Ehkä epäkunnioittavuus on heidän mielestään reiden paljastamista ja t-paita&farkkutyyli on ihan jees? Who knows.

Anonyymi: Jep, ollaan me ainutlaatusia omia itsejämme ja pistetään päällemme vaiks jätesäkkiminimekko jos huvittaa!