perjantai 10. huhtikuuta 2009

Perusbloggaaja?

Nappasin Nooran blogista, joka itse nappasi sen joltain myös, tällaisen Tara Banxx:in blogipostauksesta muokatun "haasteen". Nauroin Taran postaukselle vedet silmissä joten tää oli ihan must!

[ ] Mainitse jokaisessa postauksessa, että olet pieni.
En ole pieni, kaverini Kristiina on pieni. En voi myöskään ole mielestäni iso joten en valittele siitäkään.

[x] Muista mainita kuinka pitkään olet blogia pitänyt.
Sillon kun puoli vuotta tuli täyteen niin taisin mainita. Ai niin ja 100. postauksen kohdalla, ja 150. kohdalla myös. Joten joo kyllä tähän rasti ehdottomasti!

[/] Sponssien/yhteistyösopimusten hehkuttaminen.
Ei löydy, mutta jos löytyisi niin hehkuttaisin kyllä.

[/] Jos sitten saat tietää että muut bloggaajat ovat saaneet näitä lahjoja myös niin teethän katkeran huomautuksen asiasta surkuhymiöillä.
Tähän puolikas rasti siksi että olin "katkera" eli suoraan sanottuna kade Helsinkin blogimiittiläisille miitistä ja kerroin asian :/ hymiön kera. En siis ollut kade mistään shampoista vaan miitistä itsessään. Tosin nyt onneksi jo Turkuun järkkäillään miittiä myös josta minäkin olen tietoinen!


[ ] Tää nyt vaan on tällänen kiireinen asu.
En pukeudu ikinä kiireellä. Valitsen vaatteet aina edellisenä iltana. Plus herään aina tarpeeksi aikaisin jotta vaate-/meikki-/hiuspanikoinnille jää aikaa. Jep, varaudun paniikkiin aina ja jokaikinen arkiaamu.

[ ] Kun saat paljon kommentteja jossa sinua arvostellaan asiallisesti tai asiattomasti, niin missään niissä ei ole mitään perää, ne ovat vain kateellisia. Kun sinulle hoetaan, että tipu takas maanpinnalle, oot maailman tavallisimman näkönen, en tajua "suosiotasi", tavallinen tyyli etc, niin kuittaa ne vain sillä, että kirjoittaja on sinulle kateellinen. Olethan spesiaali.
En ole saanut kuin yhden arvostelevan kommentin ja senkin Demissä. Kommentti kuului näin: "En tykkää sun tyylistä, se on outo". Vastaus taas kuului näin: "Millä tavalla outo? :D". Eli ei, en vastannut että "typerä persenaama oot vaan kade". En myöskään usko tähän kateuskorttiin, enemmänkin epäilen että ruudun takana on itsestään epävarmoja teinejä jotka pönkittävät omaa itsetuntoaan toisia alentamalla.

[ ] Muista mainita aina naamakuvan ohella, että näytät kuvassa kauhealta apua. Pidä kuitenkin huoli, että naamassasi on perusbilemeikki ja kuva on yksi niistä sadoista samanlaisista jotka otit juuri tätä postausta varten ja valitsit sen parhaimman niistä.
Yhyy en voi ottaa sataa samanlaista kuvaa ku Tanelin pinna ei kestä kuvaamista. En ole mielestäni ikinä valittanu sitä kuinka kauhealta näytän. Miks laittaisin kamalia kuvia itsestäni tänne, digikamera-aikana?

[ ] Postaa vähintään 3 kertaa päivässä ja ihmettele kun sijoituksesi nousee blogilistalla.
Kun nyt edes kerran päivässä- tahdin sais pidettyä.

[ ] Pidä arvonta aina kun tietty kävijämäärä/tilaajaluku täyttyy, muista myös mainostaa asiasta usein ja isosti. Sitten kun tätä kautta saat sen 200 lukijaa enemmän kuin seuraavalla bloggaajalla, niin pidäthän itseäsi sitten suositumpana.
Pidin arvonnan tietyn postausmäärän kunniaksi. En laskenut montako uutta lukijaa/tilaajaa sen aikana tuli lisää joten en kyllä mielestäni tähän rastia ansaitse. Ja jos joku uusi tyyppi arvonnan ansioista löysi tiensä mun blogiin ja tykästyi niin sehän on molemmin puolin hyvä juttu!


[ ] Jos satut nousemaan blogilistalla top johonkin lukuun niin pidä tästä iso meteli, mainitsemalla kuitenkin ettei asia sinulle oikein merkitse mitään. Muista myös, että mm. sillä kuinka kauan olet blogilistalla ollut, ei ole mitään vaikutusta asiaan, olet varmasti parempi blogi kuin mikään uusi vähemmän aikaa listalla ollut blogi.
En ole kailotellut asiaa blogissani, mutta Tanelille sitäkin enemmän. Mulle se meinaan on iso juttu jos sijoitus menee top 200:n sisäpuolelle, kerran ollaan käyty jopa top 100:essa. Hups, nyt taisin mainita, pitäisiköhän laittaa puolikas? No ei kyllä.

[ ] Muista myös, että jos tosiaan satut nousemaan The blogilistalla top jotain sijalle, niin olet julkkis. Varsinkin jos lukija niin sanoo.
Julkkis? :D Tää on niin läppä.

[ ] Muista varmasti myös mainita sana "blogilista" ja blogilistan mahdolliset ongelmat suureen ääneen, ja monesti, blogissasi.
Mä en käytä blogilistaa mihinkään muuhun ku uusien blogien löytämiseen. En seuraa sitä kautta yhtäkään blogia vaan kaikki suosikkini löytyy tosta sivupalkista. Joten mua ei pahemmin blogilistan ongelmat hetkauta. Naurattaa vaan, mut onhan se nyt ihan ymmärrettävää, että jos sitä kautta seuraa monia kymmeniä blogeja niin sen haluaisi toimivan kunnolla.

[/] Menetä yöunesi noista mahdollisista blogilistan ongelmista ja mainitse se useasti blogissasi, saattaahan blogisi sijoitus tippua ainakin pari pykälää!
No en nyt yöunia mutta hermot kyllä. Puolikas rasti, on meinaan ainakin kolmisen kertaa tullut mainittua kuinka blogger pelleilee, blogilista nyt on ihan yks ja sama. Tosin en kyllä panikoi sijoitukseni tippumista.

(kuva)

[/] Demi. Onhan se nyt varmaan siistiä, että sut on mainittu siellä hyvässä tai pahassa ja se kannattaa tietysti nostaa isoilla kirjaimilla tapetille, onhan siinä siis oltava jotain hienoa, varsinkin kun lukijoiden keski-ikä on sen 14v. Ja hei, ne on vaan kateellisia.
Tää keski-ikä 14v on niin hyvä, ku ainaki meikä (ikää pian 21) demittää vielä ihan innolla. Kesätyökeskusteluja ja tyyli-osiota tulee eniten selattua. Oon siis varmana ihan liian vanhus sinne mut i don't care. Ja oon myös mainostanut blogiani Demissä, tai pyytänyt mielipiteitä. Sieltä sainkin inspistä ulkoasun muuttamiseen ja nyt oon enemmän tyytyväinen tähän ku ikinä ennen. En nyt tiedä kuuluuko tähän rastia, koska mä oon itse maininnu siellä itteni eikä kukaan muu. No laitan puolikkaan. Ja taas toi kateellisuuskortti, voi jee sentään.

[x] Oot niin aito ja suorapuheinen ja kova ja sun poikaystävä rakastaa sua niin paljon vaikka käytöksesi kertoo jotain muuta.
Olen kyllä mielestäni täysin aito, mitä ihmeen syytä mulla olis teeskennellä muuta? Semmoset feikkiblogit on jotain säälittävintä. Suorapuheisuudesta en nyt tiedä, mut kyllä mä kerron aina ihan oman rehellisen mielipiteeni asioista. En ole kova, olen enemmänkin äärimmäisen herkkä ja huono kritiikinsietäjä. Ja kyllähän toi Taneli mua rakastaa ja minä sitä ja voin kyllä mielestäni täysin vapaasti siitä kailottaa. En tue sanontaa "se kellä onni on se onnen kätkeköön". Laitan tähän siis rastin ja olen 100% ylpeä siitä. En tiedä mitä käytökseni kertoo, mutta yritän aina käyttäytyä täällä blogimaailmassa niinku oikeestikin käyttäytyisin.

[ ] Esitellessäsi vaatteita, koruja tai kenkiäsi, muista mainita että tässä ei t o d e l l a k a a n ole kaikki omistamasi vaatteet, korut tai kengät.
Esittelypostauksia tehdessä esittelen kyllä kaikki kerralla. Paitsi rumat, rikkinäiset jne. jutut.

[ ] Älä tykkää muista kuin ulkomaalaisista muotiblogeista. Suomessa ei vaan yksinkertasesti oo ketään joka inpais sua tai ketä ihailisit.
En lue yhtäkään ulkomaalaista blogia.


[ ] Mites noi poseerausilmeet? Älä ota kuuleviin korviiskaan jos niitä arvosteltas, näytät silti varmasti maailman kauneimmalta.
Ei olla arvosteltu, enkä tod. näytä maailman kauneimmalta.

[x] Pidä huolta, että tämä hyväksi haivattu poseerausilme on jokaisessa kuvassa.
Tää on liian totta ainaki mun kohdalla! Ainaki poseerausasento on about joka kuvassa sama, ku oon nyt vaan todennu et se näyttää parhaimmalta. Tylsäähän se on ettei kato kameraan, mut ku ensin loppuu kärsivällisyys Tanelilta ja sitten multa ku yksikään suoraan kameraan katsottu kuva ei vaan onnistu. Jalkaterät sisäänpäin, kädet lanteille, toinen puoli hiuksista korvan taa ja katse maahan. Toimii!

[ ] Hassuttele välillä ja pistä hullunhauska irvistyskuva, joka räjäyttää potin spontaaniudellaan! Kuinka hassu ja villi oletkaan.
Tää kohta alkaa aina naurattaa muiden blogeissa, mut kivahan se on et on vaihtelua! Mä näytän silti irvistäessäni aina apinalta, joten ne kuvat ei kyllä päädy tänne.


[ ] Blogilista mainittu.
Jep, ja edelleen sama rastittomuus.

[ ] Olet Helsinkiläinen, et vain satu asumaan siellä.
Hih, Turku-Pori akselilla mennään. Ai mut hei, tää mun kotikotihan on 15km Porista eikä siis kuulu Poriin. Mut en jaksais joka kerta selittää missä hevonkuusessa asun joten Pori on hyvä.

[ ] Jos pidät uhkana jotain blogia tai sen pitäjää (mikä sinänsä on jo hienoa) niin muistathan ettet vahingossakaan mainitse kyseistä blogia tai sen pitäjää ääneen.
Miks mulla olis suosikit-kohta sivupalkissa jos pelkäisin suositumpia blogeja tai pitäisin niitä uhkana? Mikä ihmeen kilpailujuttu tästä bloggaamisesta on oikeen tullut?!

[ ] Stylisti. Maksa itsellesi ammatti, jonka myös jokainen muu meistä voi itselleen maksaa.
En maksaisi koska en usko alan työllisyysnäkymiin. Vaatteet toimii mulla ihan hyvin pelkkänä harrastuksena, en haluu tehdä niiden parissa työtä. Mut en myöskään halveksu niitä jotka haluavat.

[ ] Muista myös mainita että kirjoitat blogia vain itseäsi varten.
Aluksi kirjoitin, ihan ensimmäisen viikon. En enää, rakastan kommentteja ja blogimaailman ihmisiä.


[/] Käytä toisten bloggaajien kehittämiä postausideoita tai sanoja, mutta älä vahingossakaan mainitse keksijän nimeä, ellei kyseessä ole sitten sun "bestisbloggaaja".
Postausideat nyt vaan ihan oikeesti sattuu kiertämään bloggajalta toiselle. Itse en tarkoituksellisesti ole napannut mitään ideoita ilman että mainitsisin mistä ne olen ottanut (esim. tämä postaus). Mut kyllähän ihan varmana about joka toiselta bloggaajalta on ilmestynyt postaus mm. lempivaatteista, kaikista kengistä/koruista/laukuista tms, kevätmuodista... Eli puolikas rasti?

[ ] Vedä herneet jos joku käyttää sun ideaasi ilman sulle kuuluvia kredittejä.
Ei ole tapahtunut.

[ ] Mainitse saamastasi "julkisuudesta" isoon ääneen, jätä mainitsematta muut samassa jutussa (enemmän) huomiota saaneet.
... Ei kosketa.

[ ] Käy kirjoittamassa jokaiseen muotiblogia koskevaan mielipidekirjoitukseen pitkä puolusteleva sepitys, joka alkaa lauseella "jos tarkotit mua niin..." tai "itse olen sitä mieltä, että..."
Neip. Mut miksei omia mielipiteitään (viitaten tuohon itse olen sitä mieltä-kohtaan) saisi tuoda kommenttibokseissa esille? Jos kerran bloggaaja saa ne kertoa niin miksei myös lukijat omiaan?

Yhteensä siis 5½/29 eli about 19%. Jos kaiken tuon ylläolevan sitten sanoisi olevan perusmuotibloggaajan tapa blogiaan kirjoittaa niin sittenhän meikä yltää aika kovalle sijaluvulle 20:lla prosentilla. Mut mitäpä tuolla väliä, jokainen kirjoittaa kuitenkin blogiaan just niin kuin itseään huvittaa ja lisää samoina kiertäviin juttuihinkin aina oman jujunsa.

Tän saa mun puolesta muutkin bloggajat napata. Kaikki kunnia Taralle, joka uskalsi avata suunsa ja kertoa ihanan sarkastiseen sävyyn hassuista jutuista blogimaailmassa. Kiitos ja aamen.

6 kommenttia:

Ssu- kirjoitti...

Haha, tää oli kyllä niin paras, että vois itsekin tehdä.

Tuohon "hullunhauskaan irvistyskuva"-kohtaan sen verran, että mähän en ala huonoina ärsytyspäivinä asukuvissa hymyillä, vaan vedän ihan fiilispohjalta. Viimeviikollakin saatiin taas blogissa nauttia kuvankauniista irvistyksestäni ja kielennäyttämisestäni asukuvan yhteydessä. Näin mulla :D

Oola kirjoitti...

Toi blogit ja bisnes on ihan hyvä kirja, joskin jotenkin jenkkimakuun kirjoitettu. Luin sen ite osana koulutuskokonaisuutta.

Ellie kirjoitti...

Hihii tää oli hyvä haastejuttu! Täytyisi itsekin tehdä varmaan :)

Tuo "spontaanit irvistelyilmeet" yms niin itse en ole edes ajatellut että olisin muka erikoinen jos sellaista välillä laitan. Laitan lähinnä siksi että sellaisia tulee välillä vahingossa ja ne naurattaa hölmöydellään. Ei ole todellakaan tarkoituksellisia juttuja :D

Tuuli kirjoitti...

Heh :)

Pistäpä osoitettas mulle niin saat sellaisen perhosjutun. Ja kerro, millaisen haluut, pinnin vai ponnarin. Mä ainakin koitin lähettää sulle sähköpostia siitä, mutta en tiedä tuliko se perille.

Roosa kirjoitti...

Ssu-: Mä en taas oikeen osaa spontaanisti irvistellä kameroille, tulee aina se sama perusilme naamalle :D Ehkä ihan hyvä vaan, ei ne mun irvistykset niin söpöjä ollu ku sun ;)

Oola: Vois itekin vilkasta :)

Ellie: Nii ja munkin mielestä ne on hassuja :) Ei mitään "yrityksiä olla spontaani" :)

Tuuli: Joo sähköposti tuli perille mut unohdin sen sinne muiden sekaan :D Vastasin sulle sen kautta ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ni sun mielestä se Taran postaus ei ollut lainkaan loukkaava? Itse olisin jättänyt ihan vastaavanlaisen kirjoituksen kirjoittamatta... Esimerkiksi Colour me!:n Ian lampunvaihtoentry oli taas jo sata x huisimpi <3