keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Tietosanakirja tyyliini

Mua ei ole kukaan haastanut, mutta eipäs tuo mitään haittaa. Tässä olis siis mun tyylini kymmenen kulmakiveä ja periaatetta.

1) Värikkyys
* Tää on mun omasta mielestä eniten mun pukeutumista määrittelevä tekijä. Mua ei yhtään kylmää yhdistää pinkkiä ja lilaa, ja leijonankeltaiset sukkahousut on mun mielestä ihan superherkut. Mä en vois ikinä astua ovesta ulos pukeutuen kokomustaan, tai erilaisiin variaatioihin mihin kuuluu harmaata, valkoista ja erisävyisiä ruskeita. Nudesävyt on myös kaikki hyi, pastellitkin suurimmaks osaks. Ehkä se sitte kuvaa jotenkin mun persoonaa ku en haluu olla samaa sävyä ku mutanen maa.

Kun katsoo mun vaatekaapin paitahyllyä ei tota värikkyysteesiä kyllä ainakaan kieltää voi.

2) Hameet
* Korkeevyötäröiset hameet löysi tiensä mun kaappiin viime kesänä ja nykyään käytänkin melkein pelkästään niitä. Korostaa omasta mielestäni mun hyviä puolia ja on ihanan naisellisia.

Tämän tahdon kesäksi<3

3) "Vahva" meikkaus
* Sana vahva on heittomerkeissä määritelmän vuoksi, sillä en omasta mielestäni meikkaa oikeesti kovin vahvasti mut useiden mielestä meikkaan. Käytän päivittäin (tai no en sillon ku oon sohvamölli) meikkivoidetta, puuteria, valokynää, luomiväriä ja ripsaria. Luomiväri on useimmiten jokin liilan sävy, vaaleenpunanen, vaaleensininen tai harmaa/mustakombo. Uusimpana meikkilöytönä on kulmakynä, rakastan sitä (paisuteltu ilmaisu)! Postausta arvosteluineen tulossa.


4) Kirppiskengät
* Mä oon yleensä järjettömän pihi kenkien suhteen, toi viime postaus nyt oli poikkeus kun silmät sokaistu ja mieli siinä samassa. Kirppikseltä oon löytäny suurimman osan mun kengistä, mm. ihanuusVagabondit ja talvisaappaani. Halvat hinnat on ehkä paras puoli! Tosin sen varjolla on tullu tehtyä kyllä aika pahoja virheostoksiakin.. Mulla on aika tämmönen peruskokonen jalka (38), joten kenkiä ei oo ees niin paha löytää kirppiksiltä. Pitäis vaan jaksais penkoa useammin.

Kenkätelineet on löytö Lidlistä. Leikkasin toisesta joka toisen tommosen telineen pois nii nilkkuritkin mahtu. Tai siis pieni osa niistä.

5) Värikkäät/erikoiset sukkahousut
* Mikään ei mätsää paremmin mustaan hameeseen kuin ihanan värikkäät sukkikset! Koska kokoelma paisuu paisumistaan nii säilytän noita tollee henkareissa Tanelin kaapissa. Tänään kaaduin muuten pyörällä aika pahasti ja mun just ostamat valkoset sukkikset meni ihan rikki :(


6) Asusteet + niiden mätsäily
* Pinkki vyö -> pinkit korvikset. Tää alkaa menee jo niin pakkomielteiseks tää mun mätsäily et metsästän shoppailemassa ollessani aina samanvärisiä sukkiksia ja korviksia. Pakkomielteet on hauskoja. Kaulakorua ja korvakoruja en sitten taas tykkää mätsätä eli en koskaan käytä yhtää aikaa mun Vanamon käätyä & korviksia.

Korurasian sain joululahjaksi Tanelilta. Se on suht ruma mut tosi kätevän kokonen ja sinne mahtuu kaikki mun korut. Tanelinkin mielest se on ruma :D

7) Tyttömäisyys/naisellisuus
* Mulla tää naisellisuus ei tarkoita röyhelöitä eikä hentoja pastellivärejä, vaan hameita, mekkoja, koruja, korkokenkiä ym. Mua ei ihmisten ilmoilta tuu ikinä bongaamaan hupparissa ja collegehousuissa, hyrrrrr.


8) Luonnolliset hiukset
* En vaan oo ikinä tykänny pelleillä kampausten kanssa. Liikaa aikaa vaativaa. Plus hermothan siinä menee ku puolen tukkaa pysyy määrätyssä asennossa A ja toinen puoli viipottaakin minne sattuu asennoissa B, C ja D.

9) Laukut
* Isot, pienet, värikkäät, mustat. Kaikki on nam! Ja niitä ei oo ikinä tarpeeksi. Laukku on mulla useimmiten se yllätystekijä, juttu joka ei yhtään sovi muuhun asuun väritykseltään. Vai miltä kuulostaa vihreä laukku yhdistettynä harmaa-pinkkiin? Kaameelta. Miltä se näyttää? Upealta!

Tän hetken ehdoton suosikkilaukku, H&M:ltä. Toi on megalarge.

10) Käskin Tanelin keksiä tän ja se sano vyöt. Mä tarkensin sen tohon yhteen mustaan vyötärövyöhön mikä varmaan oikeesti kasvaa kohta kiinni muhun. Käytän sitä monta kertaa viikossa ja se sopii ihan jokaisen korkeevyötäröisen hameen kaveriksi. Pelkään jo ny sitä päivää ku toi katkee (näyttää meinaan uhkaavasti siltä) ja mun pitää metsästää uus.


BONUS: Uusi tukka. Tää nykyinen on niin paljon enempi fierce kuin aikasempi ja epäilen että se tulee kyllä ainaki jollain tasolla vaikuttamaan mun tyyliin. Ehkäpä enemmän rock-vaikutteita, niittejä ja vetskareita? Ehkäpä keväällä tepastelen ulkona tällaisissa:

Paita: H&M
Hame: UUSI! Gina Tricot, 9,90
e
Sukkikset: Seppälä
Gladiaattorit: Dinsko

17 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

hei toi hame :D Olin eilen ginassa mut siel oli kaikki koot ihan liian isoja mulle eli jäi ostamatta.. :/

fudge kirjoitti...

Ihana hame! Miksi mä oon kokonaan tuollaisen missannut?? :O

Cinderella kirjoitti...

Sohvamölli on kyllä hupaisin sana aikoihin... :D:D

-C

veera s. kirjoitti...

Mulla on sama ton asusteiden kanssa, niiden on pakko mätsätä!

Sofia kirjoitti...

Ihana gina-hame ja miten se noin halvalla on lähtenyt?! :O

Marianne kirjoitti...

Hei jos vaik nappaan tän sult omaan blogiini. :)

Hannatic kirjoitti...

hihi, mäkin värikoordinoin kaiken: ostan mustaa ja mustaa. ehkä tämä rokkielämä on vaikuttanut valintoihin, mutta mua aina ahdisti (joskus kun ostin vielä muitakin värejä) ettei ollut pareja väreille ja mikään ei sopinut minkään kanssa. nykyään elän suloisesti mätsäävässä maailmassa.

ja se änkky-kurssi oli ihan huippu :D nyt himottaisi mennä afrikan äänteet -kurssille mutta on tuota välimatkaa yliopiston kanssa 300 km niin voi jäädä väliin.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tukka näyttääkin jo ihan tosi hyvältä! :))

Roosa kirjoitti...

Riika: Toi sitte taas oli mulle sillee et meni just ja just päälle :D Olin jo ennen 11 liikenteessä, mihin aikaa sä olit jos sielt oli isompiaki kokoja jäljellä? :O

fudge: Mä oon kuolaillu tätä täyshintasena, näitä on roikkunu siellä farkkujen lähellä? Mut varmaan menny kyl tosi nopeesti ku toi oli mun mielestä viiminen kappale :(

Cinderella: :D Se on hyvin kuuvaava ;)

veerra: Kohtalotoveri :D Mä en voi ees käyttää yksiä sukkiksia melkeen ikinä ku mulla ei oo mitään muuta sen väristä.

Sofia: Ginassa on alennuksia taas, käy tsekkaamassa!

Marianne: Nappaa vaan, tuun sit mielenkiinnolla lukemaan :)

hanska: :D En mäkään kyllä muista et olisin millään kurssilla nauranu niin paljon, tosin ehkä se johtu siitä et meidän ylihassu luennoitsija puhu jostain pikkuhousuista joka tunti :D

heini: Tottuminen on tapahtunut ja poseerauksetkin tulemaan jo luonnostaan :)

Tiina kirjoitti...

Äärimmäisen hyvä idea tuo kenkäpussin tuunaus. Itseäni on nimittäin ärsyttänyt juurikin se, että säilytysrakaisuja ei ole kehitelty nilkkureille tai muuten korkeammille kengille. Tuon idean voisin kernaasti kopioida, jos sallit. =)

Unknown kirjoitti...

onko noita vielä? :o hameita siis. apua. ja sitten,miks en oo ite keksiny säilyttää sukkiksia/leggareita henkarissa vaan oon väkisin mytynny ne laatikkoon :o

Jetta kirjoitti...

Ihania kuvia tässä postauksessa, piti jäädä aina vähän tarkastelemaan niitä. (Nenä kiinni ruudussa ja kuolaa näppäimillä..) Mulla on myös pienenä pakkomielteenä, että jos korussa on vaikka pinkkiä, olis kiva jos käsikoru sopis siihen ja oikeastaan olen alkanut rakastaa mustaa koko ajan enemmän sen takia että siihen on kiva yhdistää muita värejä. :-) Tykkään tosi paljo tästä sun blogista.

anette kirjoitti...

Apua ollaan ihan samanlaisia, voisin yhtyy melkein noihin kaikkiin! :D Mäkin pukeudun aina enemmän tai vähemmän värikkäästi, en pysty ymmärtään miten jotku voi pukeutuun kokomustaan! Se on musta äärimmäisen tylsää, mut ihan miten ite tykkää tietty. :) Mäkin haluaisin ehkä ton turkoosin HM:n hameen, multa löytyy se jo mustana ja se on kyl mun lempparihame. :>

Ja sairaan hyvä idea laittaa sukkahousut henkariin! :o Varastan tän. 8) Ettei tulis ihan liian pitkä kommentti ni sanon vaan lyhyesti et yhdyn kaikkiin muihinkin paitsi 3, en meikkaa melkein lainkaan (mut ehkä siihenkin tulee muutos, jos joskus opin meikkaan kunnolla..). Niin ja toi korurasiahan on hieno, ainaki sisältä. :o

Noora kirjoitti...

Hih, mulla on työn alla tää sama postaus.

Tuo korurasia olis kyllä kätevä, ei tarttis aina ettiä korviksia läjästä. Valitettavasti nuo tuollaiset on yleensä aika rumia, hih.

Heidi kirjoitti...

Aww... Toi hame on täydellinen.

-R- kirjoitti...

"(tai no en sillon ku oon sohvamölli)"
haha ihana :D sohvamölli...
kirjotin vielä äsken vahingossa mälli :D

Roosa kirjoitti...

Tiina: Kopioi ihmeessä :) Noita oli helppo leikellä ku ne oli semmosta kangasta pelkästään ilman mitään ylimääräsiä tukijuttuja.

Lina: Ei Turun Ginassa ainakaa ollu enää ku tää kappale :/ Mut ehkä niit on viel lisää jossai piilossa ja mä en vaa huomannu?

Jetta: Oi kiitos paljon, lämmitti oikeen mieltä toi kommenttisi :) Ku tällä uudella kamerallakin saa niin paljon parempia kuvia ku entisellä nii kyl nyt kehtaa kuvailla ;)

anette: Olis pitäny kuvailla se korurasia ulkopuolelta, se on semmosta käärmeennahkan tapaista beigee materiaalia :D Ja mä kun inhoon beigeä JA käärmeennahkaa ;)

norppa: Onneks en oo muutenkaa mikää kauhee sisustushirmu nii ei pääse pilaamaan mun glamööriä sisustusta toi korurasia :D

Heidi: Kumpi? H&M:n vai Ginan :D

-R-: Yhdistelen tota sanaa mölli about joka sanaan :D On olemassa mm. tyhmämölli, läskimölli ja supermölli. Selkeetä :D