maanantai 5. huhtikuuta 2010

Tarina selviytymisestä

Käytiin siis perjantaina elokuvissa tsekkaamassa Precious. Odotin jotain kamalaa, mutta lopusta kuitenkin selviytymistarinaksi paljastuvaa. Odotukset olivat ehkä hippusen liian kovat, liika etukäteishehkutus ei tehnyt hyvää tälle elokuvakokemukselle. Oscareja sieltä ja Golden Globeja täältä, joten pakostihan siitä ajattelee, että elokuva on jotain mullistavaa.


Olihan tuo elokuva kamala ja se jätti jälkeensä monia tunteita mm. amerikkalaista koulujärjestelmää, sosiaaliviranomaisia sekä itse Preciousin tarinaa kohtaan. Olen kuitenkin ehkä niin "parkkiintunut", että odotin jotain vielä..raaempaa. Kauhea tositarina olisi kaivannut vielä jotain lisää, jotain enemmän. Lisäksi jäi harmittamaan, että lopputeksteissä ei kerrottu mitä päähenkilölle sitten loppujen lopuksi tapahtui. Tämä on toisaalta loistava syy lukea itse kirja (suom. Ponnista!). 

 (kuva)

Ylistän kuitenkin näyttelijäsuorituksia, ohjaajan tapaa liittää kohtauksiin musiikkia sekä sitä, että tällainen tarina on ylipäätään filmattu elokuvaksi. Katsomisen arvoinen.Mitä mieltä muut elokuvan nähneet ovat?

3 kommenttia:

Roosa kirjoitti...

Minäkin käväisin katsomassa saman leffan ja melko samanlaisia ajatuksia se herätti. Itselläkin oli suuret odotukset leffan suhteen ja hitusen pääsin pettymään, kuten on käynyt kaikkien noiden etukäteen hypetettyjen leffojen suhteen (esim. avatarin kanssa), mutta roolisuoritukset olivat kieltämättä hienoja, etenkin Preciousin ja hänen äitinsä näyttelijöiltä. Ja vaikka hieman surullinen fiilis leffasta jäi, niin ainakin se oli kantaaottava, puhutteleva ja ajatksia herättävä. Kamala ajatella miten tuollainen on todella monen kohdalla täyttä totta, tälläkin hetkellä, kun itsellä on asiat niin hyvin :(

NooranElämää kirjoitti...

Katsottiin toi eilen. Mulla ei juurikaan ollut ennakko-odotuksia leffasta. Elokuva tosiaan herätti tunteita, päällimmäisenä mulle jäi tunteeksi ehkä raivo. Ärsytti niin suunnattomasti se kuinka kamala äiti voi lapselleen olla. Tunne ei ole kiva, joten en katsoisi uudestaan.

Roosa kirjoitti...

Roosa: Tuli mullekin kyllä vähän kermaperseolo tuota leffaa katsoessa :P

Noora: En minäkään tuota kyllä omaan leffahyllyyni hanki, liian ahdistava :/