keskiviikko 19. elokuuta 2009

Kaksosia vahtimassa

Ymmärrätte ton otsikon ku luette vähän pidemmälle ;)

Tän postauksen aihetta tuli pohdittua kerran jos toisenkin kesän aikana. Mikä on "soveliasta" työpaikkapukeutumista? Meilläkin oli pari kertaa ihan kunnon hellepäivä töissä, jollon päälle olis oikeesti riittäny pelkät bikinit. Mut koska työnantaja ei mitä luultavammin olis katsonu sitä kovin hyvällä, niin siellä sitä sitten kärvisteltiin polvipituisessa hameessa ja topissa.

Vaikka meillä ei töissä puhuttu mitään siitä, millä tavalla työntekijöiden tulisi pukeutua, niin kyllä mulla silti alko herätyskellot soimaan muutaman asun kohdalla (ei siis omien). Mun mielestä vaan on vähän etovaa, jos t-o-della suuritissinen ihminen heittää päällensä super-avonaisen spagettiolkaintopin ja tulee sitten ohjaamaan lapsille jotain laululeikkejä. Ja siis "lapsilla" tarkoitan kaikkia vuoden vanhoista 16- vuotiaisiin. Eli ihan mitä tahansa ei nyt vaan oo mun mielestä soveliasta heittää päällensä. Tän takia mun vaatevarastosta karsiutu töiden ajaksi about puolet pois.

Tällä tavalla mä pukeuduin useimpina päivinä (miinus vyö ja korkokengät):

vanha kuva, mut en jaksanu töiden aikana kuvailla asuja

Muutama kuukausi sitten bongasin jostain hyvän pukeutumissäännön, jonka avulla on helppo välttää ylilyönnit. Eli ei pidä paljastaa yhtä aikaa sekä reittä että rintaa ( :D ). Tätä mä pyrin nykyään noudattamaan omassakin pukeutumisessa, ei oo meinaan ensimmäisenä tarkoitus näyttää halvalta. Nyt töissäkin mä koordinoin noita kahta juttua parin eri taktiikan avulla:

1) Hameen pituus

Mä olen hieman ehkä ylisiveä, mut lyhin hame joka mulla oli töissä päällä ylettyi juuri ja juuri polveen (ton ylemmän kuvan hame hieman alaspäin vedettynä). Ja mulla oli siis mustat sukkahousut jalassa. Tää johtu siveyssääntöjen lisäks ihan vaan kätevyydestä, sillä niiden lasten kanssa ku piti joskus möyriä maassa, kantaa niitä pois vanhempien korviin kirkumasta jne. Minihameella ei montaa maassa piirtävää lasta ihan paljastelematta auteta ja potkivaa lasta pois kanneta.

Farkkushortsit eksy päälle muutamana päivänä ja nekin sukkisten kanssa. Paitsi rannalla, sillon otin sukkikset pois. Ja en siis tarkoita mitään mikroshortseja vaan näitä:

Image and video hosting by TinyPic

Shortseissa nyt ei vilauttamisvaaraa ole, mutta mukavuudenhaluisena ja ylisiveellisenä pidin silti ne sukkikset jalassa ja kärsin kuumuudesta.

2) Paidan avoimuus

Mä kuulostan varmaan ihan kirkkotädiltä ku kerron, että suurimpina osina päivistä mulla oli päällä t-paita, riippumatta siitä kuinka kuuma oli. Toppien kanssa käytin neuletakkeja, paitsi yhden kerran ku pelattiin polttopalloa pihalla ja meinasin saada lämpöhalvauksen sen takin kanssa. Mulla on itellä paljon parempi mieli ku tiedän, että jos kumarrun auttaan jotain lasta vaiks askartelussa, nii et en samalla pulpauta mun kaksosia pitkin pöytää.

Eli oon nyt siis oikeesti todella onnellinen et työt on loppu ja saan taas pitkästä aikaa ottaa käyttöön kaikki minihameeni ja toppini.

Mut koska vastustan äärimmäisyyksiä asiallisuudessakin, niin mua ei ikinäikinäikinä tulla näkemään jakkupuvussa (ainakaan montaa päivää). Tylsyyden multihuipentuma saa multa vaan alhaisia arvosanoja. Työpaikalle voi pukeutua asiallisesti, siististi mutta silti persoonallisesti. Eläköön värikkäät sukkahousut, korkeavyötäröiset hameet ja printtiteepparit! Ainakin näissä töissä.


Miten sinä pukeudu(i)t omalla työpaikallasi?

8 kommenttia:

Sofi kirjoitti...

On ihan oikeasti fiksua mitä päälleen pukee kun lähtee töihin. Ja varsinkin jos tekee töitä lasten kanssa. Itsekkin kuulun siihen joukkoon, joten olen myös saanut miettiä mitä töihin voi pukea.

Itsekkin pidin helteillä t-paitoja ja pidempiä shortseja, mutta en kuitenkaan pitänyt sukkahousuja jos oli oikeasti kuuma, sillä vietimme paljon aikaa ulkona, enkä halunnut kuolla kuumuuteen :)

vippe kirjoitti...

Mulla on kans välillä ongelma, että kuinka töihin voi pukeutua. Olen asiakaspalveluammatissa muotiliikkeessä. Ihan meidän pukukoodissa sanotaan, että pitää pukeutua ajan mukaisesti eli trendikkäästi, mutta myös asiallisesti. Topit olen siksi jättänyt vaatekaappiin (ihan jo senkin takia, että meillä on tehokas ilmastointi!) ja hameet eivät ole niitä lyhyimpiä. Pukeudun siis töihin sivistyneemmin kuin kouluun :D

Anonyymi kirjoitti...

oot ihan mummo!ällöttää tommoset siveydensipulit!

MarJa kirjoitti...

olen päässyt helpolla kun kaikki entiset työpaikkani ovat tarjonneet työasut (vaikkakin suurinosa aivan järkyttäviä rättejä).

Syksyllä aloitan uudet työt, johon saa pukeutua haluamallaan tavalla. Mutta hölmökin tajuaa että asiakaspalveluun pukeudutaan siististi, mutta sopivan rennosti. Omaan makuun sopivasti.

Minihameet ja topit eivät kuulu työpaikkapukeutumiseen kovinkaan monella alalla.

Roosa kirjoitti...

Sofi: Ihmisestä tulee paljon asiallisempi kuvakin jos on pukeutunut tilanteen edellyttämällä tavalla :)

vippe: Mulla on ihan sama :D Mut koulussa ei oikeastaan tarvitsekaan "miellyttää" ketään, ei ole asiakkaita :)

Anonyymi: Jea, tiiän ;)

MarJa: Ja jokainen voi varmaan päätellä sen alan mihin ne kuuluu ;)

Norppis kirjoitti...

Odotan innolla että saa itse edes päättää mitä töihin pukee :)
Olen vielä kesätyöpaikassani kahvilassa, jossa pitää olla mielellään mustat/valkoiset/ruskeat suorat housut tai siisti hame.
Työpaita on musta t-paita, ja asuun kuuluu vielä essu. Eli ihan peruskauraa.

ongelmana vain on etten ole yhtään "mustat suorat housut" - ihminen ja koen ne hirveän tylsäksi :D ja ne on löytynyt jalasta koko kesän.
Pitkinä sekä nilkkapituisina.

Itse uskon pukeutuvani kuitenkin töihin aina hihalliseen paitaan... (siis t-paitaan ainakin ;) ) koska en koe olevani yhtään toppi ihminen :D aika näyttää. Kunhan sais niitä töitä xD

Hanski kirjoitti...

Noh harmi vaan että meillä ei oikein voi päättää mitä päälleen pukee.
Tai no voi, kyllähän mä voin mennä sinne sotkemaan vaikka uikkarissa ja korkkareissa mutta se ei nyt ole mikään hyvä asu sinne kuitenkaan. :-D
Parhaimmat vaatteet on sellaset jotka ei haittaa vaikka menee rikki ja että kengät on hyvät kun pitää koko ajan seistä yms.
Olis kiva jos vois pitää sellasia normivaatteita töissä.

bubble kirjoitti...

Mäki oon miettiny työpukeutumista paljon. Oon toimistotöissä, jossa välillä on asiakastapaamisia, mut enimmäkseen palloilen vaan toimistossa sisällä.

Polven yläpuolelle loppuvaa hametta/mekko voin pitää, jos sukkahousut tai legginsit alla on todellakin peittävät. Hihattoman kanssa käytän itekin aina yleensä neuletakkia, jo ihan siitä syystä että ilmastoinnin takia toimistolla jäätyy :)

Toisaalta, 5-kymppinen sihteeri joka työskentelee mun vieressä, käyttää pitkähköjä hameita ja yleensä paitapuseroita, mutta niistä paidoista näkyykin sitten rintsikat ihan suvereenisti läpi.. Että onko mun satunnainen hihaton paita sitten pahempi.