tiistai 10. helmikuuta 2009

Kesätöitä, onko noita?

Löpinöitä kesätöistä, kuvituksena maanantain asua.
Jokakeväinen stressinaihe pukkaa taas kovaa vauhtia päälle: kesätyöt. Miten sellainen pikkuinen (köh, mukamas) asia kuin työpaikka neljäksi kuukaudeksi voi tuottaa näin yltiöpaljon stressiä, huolta ja unettomia öitä??


Mulla on tänä kesänä yliopisto-opiskelijana lomaa touko-syyskuu, joten niitä töitä olisi parasta löytyä! Neljä kuukautta pelkkää makaamista - kuolema. Tai neljä kuukautta kaupan kassalla - myöskin kuolema. Mua ei ole luotu sellaiseen liukuhihnatyöhön, liian yksinkertaista. Mut toisaalta ku ei sais olla liian vaativa, pia käy niin että mä huomaan toukokuun alussa et oho, oon työtön ja rahaton. Ja sit ku haluisin niin, että mulla oli mahdollisuus pitää ees vähän lomaa jossain vaiheessa, edes pidennettyjä viikonloppuja. Haluan käydä kotikotona niin usein ku mahdollista, se on mulle ihan elinehto. Se olis ihan hirveetä, jos en pääsis kunnolla käymään kotikotona neljään kuukauteen vaan paiskisin töitä kaikki viikot. Viikonloppu on ihan tajuttoman lyhyt aika. Nirsoperse mikä nirsoperse, mut tärkeysjärjestys on mulla kyllä ihan selkeä: ensin perhe ja sitte vasta työt. Eli paskatyökin kelpaa kunhan pääsen välillä kotiin jo torstaina tms.


Onneks mun tilanne näyttää kuitenkin suhteellisen hyvältä. Mulla on omasta mielestäni hyvä CV (oon työskennelly joka kesä siit asti ku täytin 15 + välivuoden kokonaan) ja mulla on kokemusta ties mistä. Oon ollu mm. varastomies, puhelinhaastattelija ja kahvilatyöntekijä. Tänä kesänä haluisin kuitenkin jotenkin edes oman alan töitä, haluan työskennellä erityislasten kanssa. Hakemukset on laitettu kaikkiin missä tää vähänkin voi toteutua ja pikkuinen kutina on, että yhdestä saattoi jo tärpätä. Se tosin selviää vasta ensi viikon loppupuolella, joten en vielä hehkuttele et mitä se on ja missä. Ja sit ei kuitenkaan ees tärpänny ku nyt jo fiilistelen..

Paita: H&M
Hame: Kirppis

Vyö: Seppälä

Kukka: H&M

Sukkikset: Vero Moda

Saappaat: Kirppis


Toivottavasti jostain nyt tärppää, olis se kiva huomata että syyskuussa 2009 mun tililtä löytyis pari kolme tonnia enemmän hynäkkää ja CV:stä uusi merkintä.

Miten muilla etenee kesätöiden hankinta, onko paikka jo tiedossa vai paniikki vielä päällä?

PS. KYSYMYKSIÄ saa esittää vielä 11.2. klo. 23.59 asti. Sitten pistän arvontaan tämän ja vastaillaan kysymyksiin. Saa esittää anonyyminäkin kysymyksiä, mut sit laittakaa sähköpostiosote mukaan et tiedän laittaa tän pikkupikku saunanaamion eteenpäin.


PS. Sain iihanan palkinnon. MarJa muisti mua tällaisella (vitsit et on söpö!):


Laitan tämä eteenpäin muutamalla ikisuosikille:

Sand in my shoes
Ihana ulkoasu ja kivoja postauksia. Suloinen tyttö. Ensimmäisiä blogeja mitä aloin silloin puoli vuotta sitten seuraamaan!

Yksin ei maailmaa valloiteta
Täältä saa puhtia olla kunnollinen opiskelija! Ikipirteältä vaikuttava neiti. Inspiroiva, todella.

Huomenna on kiva päivä, hih.... ;)

18 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Voi ei, ihana! Kiitos todella paljon kaunis Roosa :)

Ja paniikkia kesätöistä alan tässä pikkuhiljaa potemaan, kun hakemukset ja CV:tkin ovat päivittämättä! Tänään ajattelin ottaa tämän asian hoitaakseni, toivottavasti en ole aivan liian myöhässä..

anna kirjoitti...

Noni, ihanaa, joku muuki tietää miks mun mielest Diamonds on mun lempi tuoksu :) Kallis tosin, mut se onki sen arvosta :)

Cocos kirjoitti...

Olen tällä hetkellä viikonloppuisin kaupan kassalla töissä ja samassa paikassa on luvattu paikka kesäksiksin. Jos vain löydän toisen paikan, lähden tuolta heti. Inhoan kassatöistä ja tuota paikkaa muutenkin ja joten toivon että löydän mielekkäämmän paikan! En edes rahan takia jaksaisi istua kassalla koko kesää!:/

Regina kirjoitti...

Jep, paniikkia tosiaan pukkaa, niin kuin tuolla mun blogin puolella mainitsinkin. Huoo, ei noita töitä vaan tunnu löytyvän ja musta tuntuu, että kun eilen väsyneenä ja vittuuntuneena lähetin tiedustelua, niin olin jotenkin todella tahditon ja kämmäsin senkin jutun. MUR.

winda kirjoitti...

Luojan kiitos mulla on vakituinen työpaikka, missä saan satavarmasti jatkaa vaikka pääsisinkin kouluun. Ja meijän töissä on muutenkin liian vähän duunareita, niin ettei kenenkään tarvii pelätä potkuja "laman" takia. Tsemppii vaan sen duunipaikan hakuun, ja jos mikään muu ei tärppää niin kannataa hakea mäkkiin. Voitaa kaupan kassalla istumisen mun mielestä ihan 6-0 :D

Riika kirjoitti...

Mä oon ollut töissä joka kesä siitä asti kun olin 13, työkokemusta on monelta alalta, samoin elämänkokemusta, ja silti ei löydy mitään töitä. Ei kesäksi eikä nyt aiemminkaan. Eli ei se aina ole niin helppoa vaikka olisi kuinka hyvä CV..

Ssu- kirjoitti...

Oi oi, kiitos kovasti<3 Sai hymyn huulille, on kyllä söpöin ikinä saamani palkintomerkki!

anette kirjoitti...

Paniikki mullakin. Ja mul ei oo ees hyvä CV kun oon jättäny kauppiksen kesken (vaikken oiskaa ni ei siit varmaan ihan hirveest hyötyy ois:D) ja oon ollu vaan kolmes eri paikas töis, yhdes jopa puol vuotta, muis alle 3kk. :/ Plää en ikinä saa kesätöitä saatika töitä. :((

norppa kirjoitti...

Joo, kesätyöasia ahistaa. Vaikeaa kun muutin syksyllä uudelle paikkakunnalle ja ei mtn hajua, missä täällä voisi olla töitä :( Onneksi jotain rekryinfoja on, että ei auta ku etsiä.

aba kirjoitti...

Kiitos kauniista ja rohkaisevista sanoista. : )

Kesätyöt jo plakkarissa. Liukuhihnatyötä paperikoneella, mutta kiva palkka on plussaa. Tehtaassa täytyy viettää taas kesä, jos ei parempia töitä tuu vastaan. : )

Åsa kirjoitti...

Mie vissiin opiskelen samaa alaa kun sie, ja harmittaa kyllä, kun oman alan töitä ei ole mahdollista saada vielä moneen vuotee. Tässä vaiheessa minulle kelpaa melkein mikä vaan työ, vaikka se kaupan kassa, mutta olisihan se paljon kivapmi saada töitä jostan sosiaali- tai terveydenhuoltoalalta. Kun vaan keksisi, että mistä hakisi.

Rva Herttainen kirjoitti...

Mä odotan tietoa yhdestä ohjelmatoimistosta, joka odottaa tietoa asiakkaaltaan. Jos asiakkaalla olis just mulle sopivaa työtä, niin saan sen aika varmasti. Olisin laivalla lasten aktivaattorina, 10 päivää töissä, 10 vapaalla ja ois toi lähempänä omaa alaa kuin kaupankassa. Mutta sekin hätävara mulla on, eli voin jäädä vakituiseen työpaikkaani myös kesäksi mitä en kyllä jaksais... Selkä prakaa nyt jo! Hakemuksia oon laittanut myös kaupungille ja varmaan laitan lisää aina kun tulee vastaan joku kiinnostava paikka. Oon myös oppikirjakustantamoihin ollut yhteyksissä mutta eivä mitään ole vastanneet... Varmaan meitä pyrkyreitä riittää ;)

Sofia kirjoitti...

Hei tuli nyt mieleen, kun en ole aiemmin asiaa enemmän ajatellutkaan, että mitä sä siellä yliopistolla opiskelet? On pitänyt jo kauan kysyä, mut vasta nyt tuli mieleen kun puhuit oman alan töistä. Varmaan oon jostain lukenutkin mut ei ainakaan muistu nyt yhtään mieleen! :-)

Kesätyöstä sen verran että piru vie niitä on vaikea saada! Varsinkin kun hakijoita niiiin tuhottomasti. Aoin hyösyntää kyllä tulevaa skanssia ja hakea myös sinne. Toivon myös että Marimekko palkkaisi mut kesäksi (ainakin), kun pääsin sinne nyt juhannukseen saakka harjoitteluun :-)

*~SL kirjoitti...

Ihana asu! minäkin tein juuri kukan mekkooni :)

vippe kirjoitti...

Täällä ihan täydellinen paniikki! Haluaisin myös jotain muuta hommaa kuin kassalla oloa, sitä on tullut tehtyä jo tarpeeksi! Vaikka eihän sitä liian vaativa voi olla tällä koulusmäärällä...

susan kirjoitti...

Kesätöitä (ja töitä muutenkin) on kyllä tullut haettua mutta ei oikein tärppää mistään...Johtuu varmaankin kokemuksen puutteesta kun kauheasti en ole töissä ollut. Toivottavasti kuitenkin jotain mielekästä työtä pääsisi pian tekemään :)

Roosa kirjoitti...

Annu: Ei varmaan ole vielä liian myöhäistä, parista paikasta mulle on todettu et hakuajat oli jo tammikuun lopussa mut nehä on vaa hiekanjyviä rannalla (hope so..)

anna: Mulla on toi yks pullo minkä sain lahjaks kestäny jo vuoden, en raaski käytellä sitä :D

Cocos: Joo oon kuullu muiltakin et se ei oo kyllä mitään unelmahommaa toi kassatyö :/ Mut toisaalta taas hyvä ku sulla on sitte JOKU paikka edes kesäksi ihan varmana :)

Regina: Ens kerralla sitte paremmin, kyllä me ihan varmana jotain löydetään ku näin ajoissa ollaan liikkeellä!

winda: :D Rasvakäryiset vaatteet ei oikeen houkuttelis ja oon muutenki suht EPÄasiakaspalveluhenkinen ;) Inhosin sitä ku kahvilassa työskennellessä piti välillä olla kassalla, mieluummin tein sapuskoja ja olin taka-alalla :)

Riika: Täytyy lohduttaa itseä että kyllä siitä jotain hyötyä on, parempi niin ku ettei olis mitään mitä laittaa siihen :) Mut tosiaan pelottaa kyllä ihan kiitettävästi että entä jos mitään ei löydykkään..

Ssu-: Ole hyvä, oot tosiaan sen ansainnu!

anette: Kyllähän toi kuulostaa tosi hyvältä tuo sun CV ku oot jopa puol vuotta ollu yhdessä paikassa! Mun pisin taitaa olla 5kk ja sekin puhelinhaastattelijana :D

norppa: Mäkin ajattelin ilmoittautua sitten jossain huhtikuussa noihin vuokratyöfirmoihin jossei mistään muualta nappaa :P

aba: Kunnon palkka on tosiaan loistojuttu, hyvä että oot ylipäätään töitä löytäny!

Åsa: Ai opiskeletko säkin logopediaa? :) Kuka hei sieltä Tampereelta on Noormarkusta kotosin? :D Mä yritän nyt kaikkiin missä vähänkin vois olla tekemisissä erityislasten kanssa nii hakea töihin, toivotaan että tärppää!

Rva Herttainen: Kuulostaa tosi kivalta tuo laivatyö! Miten ihmeessä oot sinne päässy :) Taitaa tarvita olla ruotsin kieli hyvin hanskassa?

Sofia: Logopediaa opiskelen, teen siitä lähiaikoina ihan oman postauksen ;) Marimekko työpaikkana kuulostaa ihan unelmahyvältä!

*~SL: Kävin katsomassa, vitsit et sä osaat tehdä hienoja juttuja!

vippe: Vaativa ei, mut saahan sitä aina haaveilla paremmasta ;)

susan: Toivotaan, sossupummeillu ei oikeen kuulostan kovin kivalta :/

Åsa kirjoitti...

Juu opiskelen logopediaa myös :) meidän vuosikurssilla on yksi Noormarkusta, se on vähän vanhempi kun me muut ja opiskelee jo kai toista tai kolmatta ammattia itselleen. Ja yksi porista kotoisin oleva meiltä löytyy myös :)