perjantai 9. tammikuuta 2009

Jos vaikka viimein tänä vuonna

Oon tosi ovela. Meinaan jos kirjoitan uudenvuodenlupaukseni tänne ylös niin en voi enää rikkoa niitä, se olis liian noloa. Nää mun kaks lupausta tosin on aikas suuria eikä niiden pitäminen tuu olemaan mitenkään helppoa. Pitkä vuodatus tuli, mutta skipatkaa ellei teitä kiinnosta :).

Lupaan, että vuonna 2009:


(kuva)

1) Alan opettelemaan ruotsia.

"Se ettet sä juuri nyt osaa ei tarkoita ettet sä vois vuoden päästä jo osata."

Hitto, miks poikaystävät on aina liian viisaita? Mä olen aina-aina-aina ollut ihan jäätävän huono ruotsissa. Tekosyykasa: Yläasteen opettaja oli takapuolesta ja lukioon mennessä mulla ei siis ollu mitään pohjaa jonka päälle olisin siellä opetettavat asiat omaksunu. En näin ollen omaksunu mitään. Ruotsin numerorivi on lukiosta siis komea 55544, tuurivitosia kaikki kolme. Kaksi kursseista taisin jopa uusia.

Ilmoittauduin eilen yliopiston ruotsin peruskurssille, joka on tarkoitettu juuri tälläisille tyhjäpäille kuin mä. Toivottavasti siellä on tilaa, olin meinaan vasta 76. ilmoittautuja ja luokkahuoneessa on ehkä..40 istumapaikkaa? Peukut pystyssä että kolmisenkymmentä ilmoittautunutta on tullut katumapäälle.

Mikäli en kuitenkaan tuolle kurssille mahdu, opiskelen ruotsia itsenäisesti yläasteen oppikirjoista. Tää on mulle aikas iso juttu että yritän ylipäätään yhtään mikään mikä liittyy saatanan keksimään pakkoruotsiin. Mut nyt on pakko jo alkaa yrittämään, oon jo 20 ja nää asiat olis pitäny hallita seittämän vuotta sitten..


2) Poltan enemmän kaloreita.

Mä olen jo ostanut valmiiksi kaikkia kivoja jumppavaatteita, mutta en ole ikinä saanut raahattua itseäni mihinkään muualle kuin rauhalliselle kävelylenkille. Jos nyt maksan yliopiston kevätlukukauden liikuntamaksun (~20e) niin pystyn käymään kaikissa "kivoissa" jumpissa. Liikunta ei siis ole ikinä ollut mulle sellainen asia mistä saisin mielihyvää, mielipaha on aina paljon lähempänä. Mutta mikäli en oikeasti nosta ahteriani ylös sohvalta tänä vuonna hieman useammin, tiedän että vuoden lopussa sitä ahteria on tullut monen monta kiloa lisää. Nuo kuvan lenkkarit olen muuten ostanut jo alkusyksynä mutta niissä on edelleen hintalappu kiinni..köhköh..

Tuo kakkonen taitaa olla muutaman muunkin ihmisen lupauksena, enkä minäkään ole vielä mitenkään yli-innokkaana sitä toteuttamassa. Mut ehkäehkäehkä... PAKKO se olis, mutku oon tämmöne laiskamölli.

Vähän tuli ylipitkä vuodatus, mut noi on mulle tärkeitä ja isoja asioita. Hömppäpuolelta voisin luvata että jätän jossain vaiheessa yhden luennon väliin (per kirjain) ihan vain siksi että pääsen a) ostamaan itselleni jotain kivaa b) kahvilaan suklaatryffelikakulle ja c) kotiin antamaan suukkoja armeijasta viimein kotiutuneelle Tanelille.

Tuliko siellä päässä tehtyä kuntoon liittyviä lupauksia? Entäs muita?

Ps. Taneli ei tiennyt mikä on pikkumusta :D

13 kommenttia:

*~SL kirjoitti...

Hyvät lupaukset!:) juu tuli luvattua muutamia

Hanski kirjoitti...

Eipä tullut mitään luvattua, kun en koskaan onnistu niitä pitämäänkään, joten aika turhaa omalla kohdalla. :-D

Jenni! kirjoitti...

Hyviä lupauksia, onnea niiden pitämiseen! Mullakin alkoi ruotsi maistua kunnolla vasta lukion kertauskurssilla just ennen kirjoituksia, ja E sieltä sitten tulikin! Että tosiaan kuka tahansa voi oppia ja lyhyessäkin ajassa jos kiinnostusta riittä :)

Noora kirjoitti...

Olen oppinut edellisistä vuosista, ettei kannata tavoitella mitään suurempia muutoksia noilla lupauksilla. Tänä vuonna yritän siis hoitaa hampaitani paremmin, erityisesti lankaamalla edes pari kertaa viikossa :) Aktivoituakin pitäisi, lähinnä ulkoilun ja liikunnan suhteen. Sun lupaukset kuulostaa kunnianhimoisilta, mutta toteutettavissa olevilta :) Tsemppiä!

Rubio kirjoitti...

Heh, mä voisin alkaa sun kanssas treenailee tota ruotsia - E:n kirjotin, mut hyvä jos tällä hetkellä osaisin edes esitellä itseni ruotsiks. :D

Emmanuelle kirjoitti...

En lupaile mitään. :)
Tuli mieleen liikunnasta, että ennen se oli minullekin pakkopullaa. Vihasin koululiikuntaa. Sitten pidin vuoden paussin ja rupesin taas liikkumaan, koska ei se silloin enää tuntunut niin vastenmieliseltä. Nykyään liikunta on kivaa. Baletti ja kävely ovat suosikit, juoksemisesta jouduin luopumaan kun astma ei kestä pakkasta. Nyt meinasin aloittaa käymään kuntosalilla. Parasta on aloittaa siitä mistä tykkää. :D

norppa kirjoitti...

Tsemppiä! Iteki kirjottelin lupaukset blogiin ja aion jopa raportoida edistymisestä ;)

A.K. kirjoitti...

Hyviä lupauksia sulla! :) Itse lupasin tänä vuonna tehdä valmiiksi sekä LuK-tutkielman, että gradun. Tosin en viitsi niitä lupauksia kovin kovaan ääneen kailottaa kun voi olla että tuo gradun valmistuminen venyykin. :) Saa nähdä. :) Vinkkinä muuten noista yliopistoliikunnan tunneista, että ihan ensimmäistä kertaa ei kannata mennä Hennan tunneille. Vaikeustaso on melkoinen, ainakin siihen nähden, että oppaassa saattaa lukea helppo. :) Täytyy kyllä myöntää, että kun lopulta alkaa pysyä askeleissa mukana, niin kyllä se kuntokin takuulla nousee! :)

Noora kirjoitti...

Kuka sulle opetti ruotsia yläasteella? Mulla oli Försti. Jos yhtään olis kiinnostanut niin olisin ehkä oikeesti saanut taidokkaalta opettajalta hyvänkin pohjan ruotsiin, mutta asennevamma oli ja on pysynyt. Tiiän, että Fökä on ihan huippuopettaja, joten en jaksa ees vihata sitä sen takia, että anto mun päättärin ainoan seiskan :D Lukiota kävin sen verta, että amislukion ope anto säälistä mulle vitosia, heti kun tunnit siirty aikuislukiolle niin lopetin koko ruotsin opiskelun ja sen myötä sit koko lukion....

patentti kirjoitti...

Tohon ekaan voisin yhtyä täysin. Mulla on ihan sama tilanne ruotsin kanssa, voi apua!

Mä lupasin kengättömän tammikuun, ja se on jopa pitänyt :D

Roosa kirjoitti...

*~SL: Lupaukset on hyviä joo, toivottavasti lupauksen antajan on yhtä hyvä ;)

Hanski: Mä onnistuin viime vuonna ekan kerran, lupasin tiskata juomalasit myös ulkopuolelta :D

Jenni!: Ihanan kannustavaa, kiitos :) Mä oon kyllä todella tampio ton ruotsin kanssa, hädin tuskin osaan sanoa "minun nimeni on roosa".

Noora: Kiitos! Kunnianhimoisia nuo tosiaan on, etenkin ensimmäinen. Pelottaa ja ahdistaa mutta on nuo asiat nyt jo viimein aika saada kondikseen!

Rubio: Kertauskurssikirjoja ostamaan :D Kohtalotoveri! Tosin mä en edes kirjoittanut ruotsia..

Emmanuelle: Muuten hyvä mutku mä inhoa kaikkea urheilua :D Tai sitten en oo vaan vielä löytäny sitä mun omaa juttua

norppa: Hei hyvä idea, taidanpas pölliä ;) Olisi meinaan aika masentavaa puolen vuoden päästä kirjottaa tänne etten vieläkään osaa sanakaan ruotsia.. :P

A.K.: Okei tsekkaan heti mitä tunteja tuo Henna pitää, mun kunto on meinaan ehkä huonoin maailmassa :D Jos törmäillään, tuu moikkaan ;)

Noora: Hei Noormarkkututtuja, hämmentävää :D Vasama opetti ekat puoltoista vuotta ja Försti jälkimmäiset. Ja voihan sitä myöntää ettei munkaan asenne mikään maailman paras ollu, mut Förstin opetusmetodeista en silti vieläkään ole oppinut perustamaan ;)

patentti: Monella nykynuorella tuntuu olevan ruotsi aika hukassa, mut toisaalta ei munkaan arvostus kyseistä kieltä kohtaan kovin hurjaa ole :D Opettelen vaan koska on pakko.

Noora kirjoitti...

Mä veikkaan, että se on se Fökän maine mikä saa sen tunnit ihan paskoiks. Ja sit sen tunneilla kaikki ainakin meidän tunneilla riehu enemmän kuin muiden tunneilla. Ja se on sääli kun se on oikeesti lahjakas ope. Ja isommaksi kun on kasvanut niin tajuaa, että sillä oli välillä aika hyviäkin läppiä :D

Ja pitäähän jokaisella olla yks entisen kotikunnan kasvatti stalkkerina ;) Tosin aika harvalle nokulaiselle viittisin mitään laittaa (saati sitten lukea blogia). Sait joskus mun arvostuksen kun musta tuntu, että sä oot yks harvoista joka siellä uskalsi olla vähän massasta poikkeava. Aika pelottavaa sanoa tällästä ihmiselle, jonka kanssa ei oo koskaan kasvotusten sanaakaan vaihtanut :D (tai en ainakaan muista, että oltais)

david santos kirjoitti...

Excellent!
Good inspiration!
Nice weekend!!!!!