lauantai 8. marraskuuta 2008

Hyvä ihminen - check?

Heh, Taneli kävi äsken yksin kaupassa ja yllätti aika kivasti tullessaan takaisin uusimman Cosmon ja karkkipussin kera. Oli kuulemma hieman nolottanut ostaa mieskalenterityttöjenlehtiCosmoa. Valkattiin sitten yhteiseksi suosikiksi mr. syyskuu, muut oli joko liian karvasia ja muuten huonoja :D


Supernaiset- jutun yhteydessä oli hyvä lista arkipäivän hyvistä teoista. Kerronpa nyt sen avulla että miten hyvä ihminen minä olenkaan (vai olenko..?).

Arkipäivän hyviä tekoja

Poimi roskia - NOT CHECK
Enpä ole muuten ikinä tainnut poimia maasta jonkun toisen pudottamia roskia. Kuulostaa ehkä vähän diivailulta, mutta mun mielestä se on aika ällöttävää. Pidän mieluummin huolen siitä etten itse heittele luontoon mitään sinne kuulumatonta.

Luovuta verta - NOT CHECK
Tämä kyllä nolottaa, sillä en edes muista kuinka monta vuotta olen puhunut meneväni verenluovutukseen. Tiedän jopa missä se täällä Turussa tapahtuu ja miten, mutta siltikään en vaan saa aikaiseksi. Tulisko joku repimään minut irti sohvasta? Verenluovutuksesta kun on oikeasti todella suuri apu pienellä vaivalla. + sieltä saa kuulemma ilmaista ruokaa!
Tsekkaa oman paikkakuntasi verenluovutuspaikat täältä!

Osta enemmän Reilun kaupan tuotteita - NOT CHECK
Syytän tästä opiskelijabudjettia, jonka takia ostan mieluummin kaikkia halppismerkkien tuotteita. Olen siis Reilu-sitkuilija: Ostan Reilua sitku olen tarpeeksi rikas. Kotimaisuutta pyrin kuitenkin suosimaan, kotimainen salaatti ja kurkku kun nyt maistuu niin paljon paremmalle kuin espanjan ym. versiot.


Kulje pyörällä - CHECK
Tämä on oikeastaan ihan itsestäänselvyys. Kapungissa kulkiessa pyöräily on:
a) nopeampaan (liikennevalot, ruuhkat, parkkipaikan etsintä..)
b) halvempaa (ei tule parkkimaksuja, bussimaksuja, bensakuluja..)
c) terveellisempää (pyöräilleissä tulee kuntoiltua ihan huomaamatta)
d) ympäristöystävällisempää

Puhu hyvää läheisistäsi - NOT CHECK
Liian usein tulee kyllä ennemmin juoruiltua kaikkea typerää kuin puhuttua posiitivisia juttuja muista. Tämä asia on kyllä onneksi niin helppo korjata että tapahtuu saman tien! Ei kyllä varmaan ihan sata prosenttisesti, naisethan rakastavat juoruilua. Mutta jos vaikka yrittää aina yhden juorun jälkeen mainita jonkun positiivisen puolen kyseisen juorun kohteesta?

Osallistu Nälkäpäivän keräykseen - CHECK
Osallistun aina kun näen sellaisen lipaskerääjän, oli aihe melkein mikä tahansa. Muutaman euron lahjoituksella kun saa jo positiivista muutoksta aikaan. Hyvä mieli tulee kaupan päälle. Äiti tuossa pari viikkoa sitten sanoi että "älä nyt lahjoita, pitää jäädä rahaa parkkimaksuun!" Onneksi Turun parkkihalleissa käy luottokortti.


Kierrätä - CHECK
Kun muutettiin Turkuun vuosi sitten, kierrätys astui mukaan kuvioihin ihan itsestään. Meillä kierrätetään paperi, lasi, metalli, kaatopaikkajäte ja polttojäte (unohtuiko jokin?). Biojätettä Yo-kylässä ei enää kerätä erikseen mikä on ihan typerää. Polttojäte on tosin siitä kätevä, että sinne voi heittää melkein kaiken kotitalousjätteen (elintarvikkeiden muovipakkaukset, styroxin, ruuantähteet..). Vaatteet olen tähän mennessä vienyt vaatekeräyksiin, mutta ensi vuoden puolella olen rohkea varaan ensimmäisen oman kirppispöytäni!

Pakkaa ostokset kangaskassiin - CHECK
Tai en nyt kangaskassiin, mutta koululaukkuun tms. Ei tule nykyään ostettua kerralla niin paljoa tavaraa että muovipusseja pitäisi käyttää, paitsi ehkä..kerran kuussa. On sitä paitsi tyylikkäämpää kantaa ostoksia marimekon olkalaukussa kuin rumassa muovipussissa. Ja jos joku miettii että tarviihan sitä roskapusseja, niin kaupasta saa kyllä ohuempia ja halvempia muovipusseja siihen tarkoitukseen.


Täytä elinluovutuskortti - NOT CHECK
Tanelilta tällainen löytyy, minulta ei. En ole ihan varma mistä näitä edes saa, apteekista? Netistä? Heti kun osuu silmiin niin kyllä täytän!

Mitä arkipäivän hyviä tekoja sitä pyrit tekemään?

(avainlippu) (kierrätys)

21 kommenttia:

Maija Eveliina kirjoitti...

sun onnes et just luen bilsan kokeisiin koska siin kirjas sanotaan et noita elinluovutus kortteja saa ainakin ihan apteekista ;>

Johanna kirjoitti...

Ite yritän kans käyttää mahdollisimman paljon omia jalkoja, pyörää tai julkisia. Kierrätän myös ja suosin kotimaista :> Ja reilua kauppaa B&J:n merkeissä aina ku Hesaan pääsee! <3

Anni kirjoitti...

Sul on kyl hirmukiva blogi :> Tuosta alhaalla olevasta korkopostauksesta tuli mieleen, että voisihan sitä tässä itsekin opetella :D En tosin haluan näyttää tollolta, joten matalilla sitten ensin :> Ja Parikat on hothothottia!

Noora kirjoitti...

Mulla on elintenluovutuskortti, mutten oo kirjoittanut sitä. pitää varmaan nyt käydä täyttään. Omani nappasin kirjastosta lääketiede-hyllystä. Eli niitä kai on vaikka missä esim. ilmaiskorttien lähellä.

Kierrätys ja pyöräily on helpot hyvät teot :) Mutta harmittaa, kun Kuopiossa ei voi kierrättää muovia ollenkaan, ja en uskalla kaatumiseni jälkeen enää pyöräillä talvella... No, onneksi sentään bussi eikä omaa autoa.

Ja hei, käy ihmeessä verenluovutuksessa! Itelläkin se eka kerta venyi ja venyi, mutta nyt kävin toistekin ja hyvin meni :) ota joku kaveri mukaan. Ja siellä on muuten hyvät tarjoilut ;)

Herttainen kirjoitti...

Poikaystävä toi tommosia elinluovutuskortteja verenluovutuksesta. Käy tsekkaan www.lahjaelamalle.net :)

Anonyymi kirjoitti...

Hui, toi elinluovutuskortti on jotenkin creepy niin en sellaista täyttäis :o

Kierrätys, julkiset/omat jalat ja muovipussien karttelu on ihan itsestäänselvyyksiä mulla. Muovikassi on ruma ;)

Marge kirjoitti...

Itse käytän paljon pyörää (mutta valitettavasti myös autoa). Varsinkin kesäaikaan pyörällä kuljen paljon, mutta pakkasten tullen pyörällä on paljon kivempi kulkea töihin ja kouluun. Olen myös täyttänyt elinluovutustestamentin ja kortin sain aikoinaan autokoulusta :D

-SL kirjoitti...

Hyvä aihe! no ainakaan en aja autolla

kullanmuru kirjoitti...

Minä en näköjään tee mitään hyviä tekoja.. minulla on ihan oma, pelastelen etanoita/kotiloita teiltä, ettei niiden päälle astuta.. (eläinhullu) :D

dolce kirjoitti...

Minä yritän poimia aina tilaisuuden mukaan toisten pudottamia roskia... ja etenkin lasinsiruja. En vaan voi ymmärtää, miksi jotkut haluavat rikkoa pulloja kaduille :(

Nana Q. kirjoitti...

Hyvältähän toi sun lista näyttää! En mäkään harrasta muiden heittämien roskien poimimista, musta se ei kertakaikkiaan oo mun homma. Näkevätpä sotkijat sitten omat jälkensä.

emma: Ei elinluovutuskortin täyttämiseen kuole :) Itse olen kanniskellut omaani lompsassa jo sellaiset seitsemän vuotta. Mut jos paskasti käy, niin onpahan musta iloa edes jollekulle.

Roosa kirjoitti...

sweet: Okei niin mä muistelinkin :)

adriana: Heh, en tiennytkään että B&J on reilua :D

ansku: Kantsii ottaa matalat tolppakorot ekoiksi, meikän piikkikorkosandaalit ei ollu se kaikkein paras vaihtoehto :D

norppa: Meilläkään ei (luultavammin?) voi kierrättää muovia, mut se menee onneks tonne polttojätteeseen :) Siis kaikki sellanen muovi mitä meilä nyt jätteeksi tulee, ei meillä mitään sadetakkeja pois heitellä kovinkaan usein.

herttainen: Siinä sais sitte kaks kärpästä yhdellä iskulla jos kävis verenluovutuksessa ;)

emma: Mustakin tuntuu kyllä vähän kamalalta ajatella että ne alkais sitten Tanelia leikkeleen jos se kuolis :S Mut se on kuitenkin niin tärkee ja iso juttu et enpä mä sitä vastustelis.

marge: Eli kun pitää silmät auki niin kyllä niitä kortteja ilmeisesti joka paikassa on :D

*~sl: Kiitos! Mä ajelen vielä vähän, ehkä kuukauden verran mut sit sisko saa ajokortin ja auto menee sille :) Hyvä vaan!

kullanmuru: Yks mun koulukaveri tekee myös noin :D Se on aika hassua ;)

dolce: Jep, eikai sitä kännipäissään tule ajatelleeksi mitä haittaa siitä pullojen rikkomisesta voi olla :/

nana.q: Okei hyvä, mä en sitten vissiin oo diivailija ku en niin halua tehdä jos se ei muitakaan miellytä :D

Anonyymi kirjoitti...

hehe se on :D !!
Kiitos kun kävit kommentoimassa meidän blogiin :)!
Iloista viikonalkua
luv
rimada

Heide kirjoitti...

Olenapsa mä huono ihminen,kun silmäilin tuota listaa :/:D

Jenni Ukkonen kirjoitti...

Itse bongasi elinluovutuskortin kuntosaliltani, eli ilmeisesti saa kaikkialta ;) On vaan minullakin niin piilossa muiden korttien alla ettei varmaan helpolla löytyisi...

sweethearts kirjoitti...

huomasin ite kanssa, että oli aika heikko taso cosmomiehillä :DD

Roosa kirjoitti...

rimada: Vastaa nyt viisaasti ole hyvä ja kiitos :D

heide: Nääh, en usko :) Jokainen toimii tavallaan ja kyllä säkin varmasti teet jotain muita hyviä juttuja :)

jenni!: On se piilossakin oleva kortti parempi kuin minun olematon :D

sweethearts: Joo ei kyllä ollu suurin osa ihan mun makuun ;)

Anonyymi kirjoitti...

Joo mun tukka on muuttunu aina vähän väliä. :)

Kannattaa kokeilla doven hiuksiin jätettävää, semmosessa viininpunasessa/liilahtavassa pumppupullossa. Se on mulla ainakin toiminu tosi hyvin.

Jann kirjoitti...

Kiva lista, saanko ottaa joskus mallia omaan blogiin? Kiva blogi muutenkin!

fffrida-frida kirjoitti...

kivan näkönen blogi sulla :-) niin ja joku tähän on varmaan jo vastannukki, mut noita kortteja löytyy ainakin kaikista apteekeista :-)

Tuulia kirjoitti...

kierrätän, käytän luomua ja reilua kauppaa, sekä omistan elinluovutstestamentin, mutta verta en luovuta niin kauan kun homot eivät pääse luovuttamaan. :/