tiistai 28. lokakuuta 2008

Musta have...?

Päätin laskea melkein kaikki omistamani vaatteet ja asusteet (jätinkö jotain pois tiedostamattani?) ja tässä olisi lopputulos:

Topit: 12
T-paidat: 10
Neuleet: 4
Neuletakit: 3
Paitapuserot: 6
Muut pitkähihaiset: 11
Farkut: 8
Muut housut: 2
Hameet: 12
Mekot: 9
Sukkahousut: 7
Vyöt: 7
Kengät: 21
Takit: 4
Laukut: 8

Näistä saisi yhteensä tähän olisi tullut luku, mutta sen laskemiseen olisi kulunut liikaa aikaa ja hermoja erilaista asuyhdistelmää. Voitte siis kuvitella miten järjetön määrä! Ja silti sitä tuntuu, ettei vaatekaapista ikinä löydy mitään mitä pistäisi päälleen ja että uutta olisi pakko saada.


Kuinkakohan kauan minä mahtaisin kestää ilman shoppailua? Ilman kirppiksiä ja tavallisia vaatekauppoja? Ilman uusien kenkien mukanaan tuomaa hyvänolontunnetta? Ilman vanhaan paitaan mätsääviä uusia koruja? Pitäisi tulla toimeen täysin nykyisellä vaatevarastolla ja asusteilla. Olen realisti ja vastaan että kolme kuukautta. Luulen siinä kohtaa tulevan rajan vastaan, sillä tähän mennessä paras suoritus on ollut puolitoista kuukautta joka hujahti ihan huomaamatta ohi (en siis ollut ostolakossa). Hieman hävettää kyllä myöntää tuon ajan lyhyys, olen täysin koukkuuntunut ostamisesta tulevaan tunteeseen.


Lähiaikoina olen perustellut ostelujani perusvaatteiden puutteella ja sitten ostan kuitenkin kaikkea muuta kuin PERUSvaatteita. Kyllä ihmismieli on sitten ovela itsensä huijaamisessa. Ei sillä, ettei minulla tällä hetkellä olisi varaa kaikkeen tuohon, tilillä komeilee rahaa kuitenkin yli tonni ja Kela lahjoo minua joka kuukausi opintotuella ja Tanelin sotilasavustuksella. Mutta haluanko parin vuoden päästä ihmetellä mihin säästöni ovat kuluneet ja huomata, että vaatteisiin? No en! Niillähän voisi saada ihania kokemuksia, matkoja ja pienempiä juttuja. Vaatteet kun ovat kierrätystavaraa, muistot eivät.


Toisaalta ostan ainakin osan vaatteistani kirppiksiltä, siellä shoppailu ei ole kallista eikä kuluta uusia luonnonvaroja. En ole kyllä lähiaikoina tehnyt muuta kuinka kenkälöytöjä, kirppissilmäni on väsähtänyt. Mutta onhan kirppiksillä kiertelykin shoppailua, yritänkö taas huijata itseäni?


Miten on, kuinka pitkän ajan SINÄ kuvittelisit tulevasi toimeen niin, ettet ostaisi mitään mikä liittyisi vaatteisiin, tyyliin ja asusteisiin?
Viikko? Kuukausi tai kaksi? Puoli vuotta?

17 kommenttia:

MrsAgathaMarple kirjoitti...

Mun täytyy myöntää et käytännössä mulla meni melkein puol vuotta ennen ku tuli ostettua itelle mitään (jotain t-paitaa kesällä lukuunottamatta). Vauvalle olen ostellu senkin eestä... (Täyttää huomenna 6 kk, siitä johtuu myös mun ostoslakko... =D)

Rubio kirjoitti...

Hmm, jos heittäydyn oikein yltiöoptimistiseksi, niin heittäisin, että kuukauden, ehkä kaksi. Todellisuus saattaisi kyllä olla jotain ihan muuta. :) Pitäisi ehkä haastaa itsensä ja olla ainakin toi kuukausi ostamatta mitään. (tää oli siis vaan täyttä ajatusvirtaa - ei virallinen lupaus toteuttaa ko. ostoslakko :D)

luiisa kirjoitti...

Minulla on tavoitteena olla kuukausi ostamatta yhtään mitään pukeutumiseen tai syömiseen liittyvää! Kotona asustellassa sen luulisi olevan kohtuullisen helppoa ;---) Opintotukia tai mitään ei minulle tipu, niin kyllä kesän ja syksyn shopailut on tehneet suuren loven säästöihin, joita koko kesän töitä tehden hankki =( Nyt on viikko takana ostolakkoa (baarireissua ei laskettu ostamiseksi =D) ja kurjalta tuntuu jo!

Tyttönen kirjoitti...

Vau miten paljon kenkiä! :D Luulisin että kuukauden tai kaks... Jos ei olis tulos mitään kamujen synttäreit ja jouluu... :D

Tikkari kirjoitti...

Jos mä todella yrittäisin (=olisin peeaa) voisin jopa puolivuotta olla varmaan vaateostos lakossa. Mutta tekisi kyllä tiukkaa.

Malla kirjoitti...

Hmm, en kyllä osaa sanoa kauanko pystyisin olemaan mitään ostamatta.. Ainahan sitä jotain haluaisi, mutta mun tilanteessa, kun ei ole rahaa ihan yltiömääräisesti käytettävissä joka hetki, niin on pakko ostella harvemmin ja näin ollen pystyn kyllä olla ostelematta tarpeen vaatiessa muutamankin kuukauden? varmaan :) Mutta se onkin jo toinen asia, jos sitä rahaa on käytettävissä ja pitäisi olla ostelematta.. :P

jenni! kirjoitti...

Mulla on myös aina tunne ettei ole päällepantavaa vaikka vaatehuone on niin täynnä kuin olla vaan voi.. ihan hullua. Sanoisin ostavani viikottain ainakin yhden tai kaksi vaatekappaletta, toki pärjäisin kauemminkin mutta jos en kiellä itseltäni niin niin valitettavasti tulee osteltua ;/ Pitäisi kai kieltää! ;d

kullanmuru kirjoitti...

No itse asiassa onnistuin siinä melkeinpä vuoden, kun olin välivaiheessa muuttamassa pois vanhempien luota omaan kotiin. Silloin rahaa piti riittää kaikkeen muuhun kuin vaatteisiin. Tosin nyt en varmasti kestäisi paria kuukautta pitempään!!! :P

tiina kirjoitti...

Mulla on aina samanlainen tunne, vaikka kaappi pursuaa vaatteita niin ikinä ei ole mitään päällepantavaa ! ;o

Viljanna kirjoitti...

Olenpa miettinyt itsekin samaa asiaa, joten kiva kun teetit kyselyn. :) Viimeksi olen ostanut vaatteen 2 viikkoa sitten ja myönnetään, että tekisi kovasti jo mieli hankkia jokin kiva paitis tai tunika. Katsotaan kauanko pystyn jatkamaan.. :)
Blogisi nimi on muuten ihana!

Roosa kirjoitti...

mrsagathamarple: Tuo se vauvallekin ostelu varmaan samanlaisen hyvänolontunteen :)

rubio: Minäkin AJATTELIN ensin haastaa itseni, mutta en uskalla :D

luiisa: Hienoa että joku pystyy! Onnea yritykselle :)

tyttönen: Krhömöm...eihän ole kuin vain muutaman hassu pari.. ;)

tikkari: Peeaana lakko voisikin onnistua helpostikin, mutta näin rahakkaana se on paaaaaaaljon vaikeampaa

malla: Jep, tuota minäkin pohdein että miten ihmeessä ne rahat saa pysymään siellä tilillä :D

jenni!: Pitäisi olla vaateHUONE, jossa tavarat eivät pääsisi katoamaan pimeän kaapin uumeniin.

kullanmuru: VAU, upea suoritus!

tiina: Me naiset osataan kyllä olla niin vaikeita :D

viljanna: Oi kiitos :) Olen ihan hulluna ranskankieleen vaikken osaa sitä sanaakaan :D

Minttukrokantti kirjoitti...

mulla on sama juttu, perusvaatteita tarvisi mutta silti tulee aina jotain juhlatoppeja osteltua, ja ne jää usein ainakin pariksi kuukaudeksi pelkästään henkarille roikkumaan.

mutta hmm..veikkaisin että voisin kanssa jonku pari kuukautta olla ilman uusia ostoksia :P

Janezzy kirjoitti...

Puoli vuotta menee helpostikin :'D
Vaiohdetaanko vaatekaappeja? :D

Anette kirjoitti...

Nolo myöntää mutta varmaan kuukauden kestäisin ennen kun tulis ihan pakottava tarve ostaa taas jotain. :/ Kyllä sitä yleensä joka viikko tulee jotain vaatetta ostettua, enkä oikeesti oo ees mikään kovin varakas. Isän perintöä on ihan kiitettävästi, mutta tuloja ei, ainoastaan työttömyyskorvausta saan.. Mulla taitaa olla ongelma. :< En kyl oikeesti olis uskonu et joku voi olla jopa puol vuotta ostamatta yhtäkään vaatteita. o_O

emma kirjoitti...

Hmm, kyllä musta tuntuu että ainakin tällä hetkellä pärjäisin ehkä talvenkin yli jos oikein pakko olisi, sillä kaikki välttättömin on jo ostettu (; Tosin joulualennuksia en voi missata, en mitenkään...

Cocos kirjoitti...

Minä pärjäisin ehkä sen viikon, korkeintaan kaksi:)

Marge kirjoitti...

Kuukauden voisin olla ostamatta mitään, mutta shoppailu on minun pahe, ja ajatus esimerkiksi puolesta vuodesta hirvittää :D