sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Typerä todellisuus


Todellisuus on ikävä juttu. Todellisuutta on, että mä olen opiskelija vielä monta vuotta. Todellisuutta tämän takia on, että mulla ei ole rahaa. Todellisuutta tämän takia on, että joudun jatkamaan eräiden mielettömän kauniiden laukkujen haaveilusta sen sijaan että saisin ne omille käsivarsilleni.

mulberry

maxine

lumi

alexander-wang-fall-09-accessories-03

Life is a bitch. Tylsää.

lauantai 30. lokakuuta 2010

Muutama excuse

 

Tekosyy nro. 1:

harkkaa

Ajoittaiset ahkeruuspuuskat harjoitusaineen parissa

 

Tekosyy nro. 2:

Siskon syysloma ja mieletön keilausturnaus


Tekosyy nro. 3:

front

Riippuvuussuhde turhimpaan peliin ikinä


Tekosyy nro. 4:

157188_980 Kaikilla muilla on kivoja vaatteita, mulla on pelkkiä rumia rättejä –fiilis


Tekosyyt käsitelty ja heitetty nurkkaan. Jokos taas voisi postailla?

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Logopedia – minkälaista sen opiskelu on?


Hieman ehkä hävettää. Julkaisen nimittäin nyt postauksen, jonka olisi pitänyt ilmestyä melkein vuosi sitten. Sen alku on luotu tekstiarkistoon 9.10.2009. Mutta nyt, vihdoin ja viimein, seuraa jatkoa logopediapostaussarjalle! Ensimmäinen osa löytyy täältä ja toinen osa täältä. Kuvat weheartit:stä, toivottavasti pistävät ajattelemaan.

 

z213364700_large 

Kerron nyt mietteistäni siitä, minkälaista logopedian opiskelu on Turun yliopistossa. Muissa yliopistoissa fiilis ja opiskelu ovat todennäköisesti erilaisia, joten nämä pohdinnat eivät ole yleistettävissä. Etukäteisvaroitus: postaus on pitkä.

 

 b217220378_large 

Logopedian opiskelu on yhdellä sanalla kuvailtuna tietenkin mielenkiintoista.”Oman jutun”  opiskelu tietenkin yleensä on. Mikäli on kiinnostunut erilaisista syndroomista (autismi, cp-vammaisuus, kuulovammaisuus, kielihäiriö, afasia jne.), niiden kuntouttamisesta ja yleisesti ihmisen kyvystä, halusta ja taidosta kommunikoida on logopedia juuri oikea ala. Ja jos pitää “valmiiksi” tehdystä lukujärjestyksestä on logopedia myös hyvä ala, sillä meillä sivuaineet on valittu valmiiksi. Vapaavalintaisuutta löytyy myös ainakin vähän, mä oon esim. jättänyt tiettyjä kursseja pois kun en ole jaksanut niitä vielä käydä ja ottanut kivempia tilalle.

 

tumblr_l5m8ovAjcg1qbkqu5o1_500_large  

1. & 2. vuoden opiskelu on Turussa hyvin luentopainotteista. Luennoilla on läsnäolopakko ja tenttikysymykset koskevat lähinnä luentoja (tenttikirjat tukevat näitä). Luentosalien penkkejä tulee siis kulutettua ahkerasti.  Ensimmäisenä vuonna keskitytään pääasiallisesti kaikkeen normaaliin, myöhemmin mukaan astuvat erilaiset kommunikoinnin häiriöt. 2. vuonna hoidetaan kaksi terapiaa, artikulaatioasiakas ja lastenneurologinen (yleensä kielihäiriöinen) asiakas. 3-4. vuonna terapioidaan vielä aikuisneurologinen, äänihäiriöinen sekä vapaavalintainen asiakas. Mua kiinnostaisi tällä hetkellä autistisen lapsen terapian pitäminen.


nobody7_large

 

Nyt kolmantena vuonna luentoja on ekoja vuosia vähemmän ja itseopiskelua enemmän. On oppimispäiväkirjoja, esseitä, harjoitusaineita, tenttiin lukemista, powerpointesitysten tekoa jne. Tässä vaiheessa myös valitaan kandi- ja graduaihe. Itse valitsin viitotun puheen, koska olen ykkösvuodesta asti ollut järjettömän kiinnostunut AAC-menetelmistä. Omaa sydäntään saa siis kuunnella, saa tutkia ainakin melkein sitä mikä itseä kiinnostaa. Loppuina opiskeluvuosina itseopiskelun määrä luultavasti vain kasvaa, mutta niistä minulla ei ole vielä kokemusta. Opiskelu on kuitenkin koko ajan hyvin tiivistä, opiskeltavaa on paljon. Englanninkielistä tenttikirjallisuutta on jonkin verran, mutta sen lukemiseen tottuu. Mäkin totuin, vaikka reputin enkun kirjallisen kurssin ensimmäisellä yrittämällä!

 

pink4_large

Fiilis opiskelusta on koko ajan mulla on ollut mieleinen. Vuosikurssit on Turussa pienet (10 ihmistä), joten kaikkiin tutustuu väkisinkin. Meidän ainejärjestö (vähän pitää itsekehua) järjestää paljon kaikkea ohjelmaa, johon ei välttämättä kuulu alkoholin käyttö (josta mä en itse edes pidä). Jos jätetään henkilökohtaiset kemiat pois laskuista on opettajiin helppo pitää yhteyttä, koska kaikki tuntee kaikki nimeltä. Opiskelu on kivaa.


tumblr_l3u6qnGP1W1qaruu6o1_500_large 

Siinäpä se, nyt ei tule enää muuta mieleen. Kysykää, jos jokin jäi vielä auki! Tulossa on vielä (toivottavasti vähän nopeammalla tahdilla kuin tämä) postaus siitä, mitä logopedian opiskelu tietää tulevaisuudessa. Eli vähän ammattinäkymiä.

torstai 21. lokakuuta 2010

Haalea (olka)päästä varpaisiin


Mä en lintsaa. En ikinä. Tai no ehkä kerran vuodessa. Siksi mua ärsyttää suunnattomasti jos joudun olemaan luentoja pois musta riippumattomien tekijöiden takia, kuten tänä aamuna migreenin johdosta. Ei ollut mitään herkkua herätä ja huomata että kappas, koko vasen näkökenttä heiluu ja värisee. Takas petiin, unta ja lääkkeitä nuppiin ja kolmen tunnin päästä uusi yritys.

20101021_36

 

Tää päivä oli siis niin potentiaalinen persepäivä, mut onneksi kolmen tunnin ylimääräiset yöunet autto ja pääsin jalkeille. Ja kirjoitin ensimmäiset sanat harjoitusaineeseen, saa onnitella! Olen aloittanut eli valmistakin voi jossain vaiheessa tulla.

 

20101021_23 


Sain myös järjestettyä hallituslaisena luennon opiskelijoille kaikessa pääkivussani, mutta näky oli aika lohduton kun 50:stä opiskelijasta noin.. kymmenen oli paikalla. Hei, onko teillä jollain kokemusta opiskelijoiden aktivoimisesta? Tuntuu, että vaikka mitä ohjelmaa yhteisristeilystä esittelyluentoon (migreenipäissään) järjestää, niin osallistujajoukko on hyvin minimaalinen rajoittuen lähinnä hallituksen jäseniin ja omiin vuosikurssikavereihin. Mitä järkeä on järjestää mitään jos “kukaan” ei osallistu? Antakaa vinkkejä, miten saada opiskelijat innostumaan yhteisestä tekemisestä?

 

20101021_43

 

Ps. Päivän asussa ei yhtään mustaa, sukkikset on harmaat vaikkei ne kuvissa kunnolla näy. Yritin ensimmäistä kertaa “sama värisävyskaala päästä varpaisiin-juttua” ja ihan kivan asun mun mielestä sain aikaiseksi.

tiistai 19. lokakuuta 2010

Aikaansaamaton aamu


Tää on taas selkeesti niitä aamuja, jolloin ei saa mitään järkevää aikaiseksi. Miten ihmeessä sitä pystyy jumittamaan kolme tuntia ilman, että yksikään to do-listan kohdista olisi edes aloitettu? Helposti, näemmä. Syytän kaikesta tästä koukuttavia Facebookpelejä, en omaa aikaansaamattomuuttani.

Asukuviakin koitin napsaista, mutta koska tää aamu on niin perseaamu ne meni kaikki pieleen. Niistä tuli rakeisia pimeitä ja surkeita. Teinpäs sitten kollaasin, koska pienistä kuvista ei nää niin helposti näitä kauneusvirheitä..

kuvvv

Jos vaikka nyt kuvittelisi, että tämän blogimerkinnän kirjoittaminen oli ensimmäinen kohta to do-listalla. Tämä on kohtapuoliin valmis,  olen siis ollut ahkera! Tehnyt vaikka mitä tärkeää tänään. Voisinkin pitää tauon kaikesta tästä ahkeroinnista, ettei vaan ylistressaannu, ja pelata taas pikkasen vaan Frontiervilleä..

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Ei ihan perinteinen aamupäiväkävely


Meidän äidillä on hauska tapa sivistää tyttäriään aina tietyin väliajoin. Se on “raahannut” meitä taidemuseoon, kasvitieteelliseen puutarhaan, käsityöläismuseoon, kirkkoihin jne jne. Tänään äiti päätti sitten virkistää, ja hieman siinä sivussa sivistää, tytärlaumaansa aamupäiväkävelyllä.. suolle!

IMG_1343

IMG_1258

IMG_1277

IMG_1283

IMG_1251

Vaatteita päällä niin paljon, että Michelinukkokin kalpenis mun rinnalla. Vai miltä kuulostaa kolmet housut, kolme paitaa, sukat, kahdet villasukat, toppahanskat, toppatakki, vaelluskengät, kaulahuivi ja baskeri? Oon vilukissa, mut eipähän tullu kylmä EIKÄ kuuma!

IMG_1259

IMG_1295

IMG_1269

IMG_1311

Kaunista oli kyllä, ja kuulasta. Ei voitu kävellä kuin viiden kilsan polku, ku pitkospuita ei ollut enempää. Niitä on alettu nyt pikkuhiljaa kunnostamaan (Isonevalla oltiin). Ja vaikka äiti alunperin pienin pakon elkein sai tyttärensä tuonne niin kyllä lenkki oli kaiken pukeutumisen (:D) arvoinen. Kaunista. Hyvin kaunista.

IMG_1273

IMG_1266

IMG_1307

IMG_1310

IMG_1320

IMG_1313

Tänään illalla luvassa sitten hieman erilaista aktiviteettia Irinan säestämänä..

perjantai 15. lokakuuta 2010

Roosa Roosaa tukemassa

 

Muistin kuin muistinkin pukeutua tänään Syöpäsäätiön Roosa nauha –kampanjan Pukeudu pinkkiin-teeman mukaisesti. Unohtaminen oli kuitenkin superlähellä, olin jo valinnut musta-harmaa-valko-vihreän asuni ja pukenut päälleni kun muistinkin että AINIIN. Asunvaihto pikapikaa ja siitä äkkiä luennon kautta Poriin menevään bussiin. Täällä siis tämä viikonloppu, luvassa vähän Irinaa ja minimuotoista vaellusta.

IMG_1235

Mullahan on etunimikin velvoittamassa (heh), joten ei tätä kampanjaa voinut skipata. Musta on ihanaa, kun voi näin ajatuksen ja pukeutumisen tasolla ilmaiseksi osoittaa tukeansa hienon säätiön toiminnalle. Vaikka lahjoitankin aina kolikoitani lipaskerääjille, en muuten oikeastaan tue minkään järjestön toimintaa rahallisesti. Tällainen pukeutumisella tukeminen on enemmän mun juttu.

IMG_1239

Asuksi valikoitui ikivanha pinkki kello(?)hame, jota rakastan syvästi edelleen näiden viiden yhteisen vuoden jälkeen. Muuten teemaväritystä edustivat eriväripinkit sukkikset samansävyisen baskerin kanssa. Tykkään ihan huimasti tuollaisista vähän erikoisemmista väriyhdistelmistä, tuo mukavasti asuun jotain jujua. Eikä tullut muuten kylmä, kun oli kahdet sukkikset päällekkäin!IMG_1238

Ps. Saatoin vähän riehaantua siitä, että Porin suunnalla satoi juuri kuvauksen aikana ensilumi..

torstai 14. lokakuuta 2010

Paloja taivaasta?


Jonain päivinä sitä osaa olla kiitollinen pienistä asioista. Kuten siitä, että sattuu olemaan sisällä oikeaan aikaan.

Silloin, kun taivas päättää pudota alas pala palalta.

20101014_1

20101014_7

 

Ensilumi – koettu
Ensisuperraekuuro – koettu
Seuraavaksi – ukkosmyrsky? Tornado? Meteoriitti? Odotan innolla.

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Bloggaajapersoonan sisäistäminen

 

Olen nyt jotenkin ihan tulessa tän blogin kanssa, postausta pukkaa melkein joka päivä. Tää olis hyvä ottaa ihan tavaksi, ei pääse rutiinit ruostumaan. Oon jo pitkän aikaa halunnut julkaista postauksia joka päivä, mutta unohdan aina joko kuvata kaikkia juttuja tai sitten jumitun sohvan nurkkaan. Täytyisi omaksua paremmin tämä bloggaajapuoli itsestä.

Image445454

Kun muutama postaus takaperin kyseenalaistin koko bloggaamisen tuntui jokin loksahtavan mielessäni. Etsin syytä bloggaamisen hauskuudelle, mutta hoksasinkin ettei mun tarvitse tietää miksi. Mulla on muutenkin pahana tapana ylianalysoida aivan kaikkea, joten taidan nyt jättää bloggaamisen kaiken sen ulkopuolelle. Tämä on hauskaa ja se riittää. Tämä on itse asiassa juuri nyt hauskempaa kuin aikoihin, joten eipäs kyseenalaisteta toisen ilon aiheita.

Imagetrtr6 
Heräsin tänään ihan muuten vaan kolme tuntia aikaisemmin kuin olisi oikeasti tarvinnut. Olen tehnyt niin jo kolmena päivänä putkeen ja ehtinyt tänä aikana huomata kuinka se helpottaa huomattavasti sekä opiskelua että bloggaamista. Oon virkeimmilläni 8-14 välisenä aikana, joten haluaisin hoitaa KAIKKI asiat tuona aikana. Lopun päivää voisinkin sitten maata sohvalla.. Mutta kun herää vähän aikaisemmin ehtii kuvailemaan vaatteet jo ennen kuin astuu ovesta ulos. Näin ollen kamerassa on aina ”postaushätävara”, jotain kuvia joita voi lätkäistä tekstiä ryhdittämään. Eikä kuvissa näytä yhtä räjähtäneeltä kuin mitä  koko päivän paikasta toiseen pyörimisen jälkeen näyttäisi.

Pääpointtina kaikelle tälle pohdinnalle: rakastan bloggaamista. Ja aikaisten aamujen virkeyttä.

Sivupointtina tälle postaukselle: vihaan meidän muovimattolattioita.

tiistai 12. lokakuuta 2010

Vuodenajan vaihtuminen –> traumatisoitu tyttö


Huh mikä päivä! Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin yrittää olla ahkera tyhjällä vatsalla. Miksei sitä ikinä, ikinä muista ottaa tarpeeksi eväitä mukaan kun päivä venyy liian pitkäksi? Tai jos muistaa niin miksei niitä ymmärrä pakata siihen söpöön eväsrasiaan vaan kiireessä heittää eväänsä laukun pohjalle kaikkien kirjojen alle? Murskaantunut banaani laukussa oli enemmän kuin kiva ylläri luennon jälkeen..

20101012_30

 

Ylipitkältä tuntuneessa päivässä oli nälän lisäksi toinenkin plääh. ENSILUMI! En kestä. Ei vielä. En oo valmis. Yäk. Mulla on liikaa ihania mokkakenkiä, jotka ei tykkää lumesta. Mulla EI ole talvitakkia, jota kehtaisin käyttää. Pipot saa mun pään näyttämään ihana kanamunalta. En tykkää olla munapää.

 

20101012_72

 

Mutta jottei koko postaus menisi pelkäksi rutinaksi niin voisin kehaista noita H&M:n muovikiiloja. Muistatte varmaan kuinka paasasin laadun perään pari viikkoa sitten? Ja kuinka kuitenkin hairahdin näihin muovitöppösiin? No nyt viikon käyttökokemuksella voin sanoa että oli se ihan hyvä päätös. Kengät on mukavat jalassa ja juuri täydellisen koruttomat. Sekin kertoo paljon, että mulla on ollut noi jalassa.. viitenä peräkkäisenä päivänä. En ikinä, ikinä käytä samoja kenkiä kahta päivää putkeen.

 

20101012_7

 

Muuhun asuun otin inspiraatiota viime postauksen “lämpimät sävyt”-kuvasta. Tummanvihreät sukkikset ja hattu(<3) saivat seurakseen leijonankeltaista, mustaa ja vähän raitaakin. Tykkäsin, vaikka vyö kuristi mut melkein hengiltä. Mitä nainen ei tekisi…?

Nyt loppusalkkarit, kaksi JÄTTIKOKOISTA leipäpalaa ja kaakaota. Ehkä mä selviän ensilumitraumoista näiden avulla.

maanantai 11. lokakuuta 2010

Syyssuosikkeja

Olen muuttanut blogin ulkoasua noin sataviisikymmentä kertaa viimeisen kolmen päivän aikana enkä vieläkään ole varma toimiiko tämä nykyinen vaihtoehto. Eli älkää ihmetelkö, jos joka kerta tänne saapuessanne teitä odottaa eri taustakuva..
Leikin vähän ajankuluksi Lookletillä (ihan ku ei olisi 100 miljoonaa tärkeämpääkin asiaa tehtävänä) ja loin asuja joissa itse viihtyisin tänä syksynä.

lampimat

Vitsit miten kauniilta lämmin ruskea, leijonankeltainen ja syvä punainen näyttävätkään yhdessä. Tai sitten tummanvihreä ja leijonankeltainen. Oijoi <3 Jotenkin ihana kun mallin tukka on samaa väriä mekon kanssa, meikä tarvii selkeästi oranssin mekon!
isoylaosa
Olen uuden viittatakkini ansiosta innostunut isoista yläosista. Yleensä en tykkää siitä kun vyötärö ei näy, mutta tänä syksynä asiassa on tapahtunut muutos. Isot neuleet ja tiukat farkut on yhdistelmänä aika nam.

samasavy
Yhteen ja samaan väriin pukeutuminen on houkutellut jo jonkun aikaa, mutta vielä en ole uskaltautunut tätä tyyliä kokeilemaan. Punainen voisi olla vähän riskialtis punaisen tukan takia, mutta ehkä sinisen eri sävyt kirkkaasta melkein mustaan? Bonuksena vastavärilaukku.

Iskeekö muihin samat jutut vai ettekö voisi kuvitellakaan näitä päällenne?

perjantai 8. lokakuuta 2010

“Avaa tekstieditori kaksoisklikkaamalla”

Mun piti alunperin kirjoittaa teille tänään jumppaamisesta. Piti kuvata jumppavaatteet ja mennä peruspiciin. Mut mitäs kävi? Tässä ollaan ja istutaan eikä ole tullut lähdettyä yhtään mihinkään.

Miksi?

No pirun ifolorin kuvakirja!

tytytjpg
Väkertelen siis ifolorkirjaa mun ja Tanelin Rooman matkasta ja hitto et on hidasta puuhaa. Tai ehkä mä vaan oon liian hienopieru ja haluun et joka kuva on just oikeella paikalla just oikein käännettynä. Tuon parissa taitaa kulua koko tämä ilta, joten ei jumppaa siis tänään. Paitsi niskahartiaseutuvenyttelyjä, muuten mun pää jumahtaa tähän nörtteilyasentoon ikiajoiksi.

Ps. Oho muutin vähän ulkoasua. Vaihtelua pitää olla!

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Kun hakukentässä lukee “miksi?”


Olen viime aikoina kyseenalaistanut aika rankasti sitä miksi bloggaan. Olen hakemalla hakenut syytä sille, miksi tämä on kivaa. Siis kyllä tämä on, tästä tulee hyvä fiilis mutta haluaisin tietää miksi. En ole päässyt mihinkään järkevään lopputulokseen ja siksi koko blogitouhu tuntuu nihkeältä.

Koska olen aina ollut mielestäni hyvä tuottamaan tekstiä annan nyt pääni sisällön purkautua tähän postaukseen. Ehkä sen loppupuolella olen löytänyt vastauksen kysymykseen miksi.

20101006_1
Kerjäänkö kehuja? Pidänkö blogittamisesta siksi, että itsetuntoni on oikeasti niin huono että se kaipaa toistuvaa pönkitystä ventovierailta?

Haluanko olla jotain muuta kuin tavallinen kaduntallaajaliisa? Pidänkö blogittamisesta siksi, että se nostaa minut tietyllä tapaa jollekin itserakentamalleni jalustalle?

20101006_23

Onko blogi nykyajan päiväkirja? Pidänko blogittamisesta siksi, että haluan purkautua jonnekin eikä paperi tunnu enää omalta ratkaisulta? Miksi päiväkirjani sitten käsittelee vain pinnallisia asioita?

Onko blogi nykyajan valokuvakansio? Pidänkö blogittamisesta siksi, että haluan paikan jossa voin säilyttää kuvia suurimmaksi osaksi itsestäni? Miksi haluan näyttää niitä muille?

20101006_5
Tahdonko jakaa intohimoni vaatteita kohtaan joidenkin kanssa, jotka arvostavat niitä yhtä paljon kuin minä? Pidänkö blogittamisesta vertaisryhmän vuoksi? Miksi kirjoitan omaa enkä vain lue ja kommentoi?

Miksen kehtaa pyytää kavereitani kuvaamaan asujani vaan teen sen aina kotona, hiljaa piilossa? Pidänkö blogia, jotta voin suunnata turhamaisuuteni muualle kuin ystäviini?

20101006_33
Tuntuu, etten päässyt mihinkään lopputulokseen. Auttakaa minua, miksi te muut pidätte blogia? Mikä on se perimmäinen syy siihen, että tämä on niin kivaa?