tiistai 29. syyskuuta 2009

Home (sweet?) home..

Viimiset pari päivää on menneet vähän väsymyskoomassa mut täältä sitä tullaan taas. Otetaan pehmeä aloitus ja katsellaan pikkukuvia (kirjaimellisesti, tää blogimalli ei oikeen sovi vaakakuville) meen kämpästä.





Haluaisin siis paaaaaaaaaaaaljonpaljonpaljon muuttaa pois tästä kamalasta muovimattoäklöisyydestä, mutta koska tämä nyt on vaan tällä hetkellä paras vaihtoehto niin ei sitä sit kannata huonompaan vaihtaa. Meillä on halpa vuokra, kämppä hyvällä paikalla ja näköala pellolle&Aurajoelle. Eli vaikka kuinka vihaan muovimattoa, ikkunoita, parveketta ja keittiön kaappeja nii ehkä me täällä vielä vuosia asustellaan.





Haaveissa musta sohva, pinkit sohvatyynyt, yhtenäisen sävyiset puukalusteet, uudet matot eteiseen&keittiöön, pöytäliina, verhot keittöön sekä kaikkea kaunista tilpehööriä. Tästä se sisustaminen lähtee. Sanon EI kaikelle rumalle&ilmaiselle ja KYLLÄ KIITOS kaikelle kauniille&kalliille. Niinhän se menee, eikös?

Ps. RAAAAKASTAN mun uusia verhoja. Ne on täydellisimmät ever. Vallilalta.

Pps. Huomenna...

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Syysshoppailua Skanssissa

Voi että miten nautinnollista shoppailu äidin&siskon kanssa voikaan olla. Hypeltiin siis koko eilispäivä (11-18) kaupoissa niin Skanssissa kuin keskustassakin, jonka jälkeen käytiin vielä katsomassa Tyttö joka leikki tulella. Oli ihan kesy verrattuna Miehet jotka vihaavat naisia- pätkään eikä sykähdyttänyt samalla tavalla. Kolme tähteä viidestä. Popcornit pelasti kaiken. Söin niitä varmaan neljä litraa ja lihoin yhtä monta kiloa. Ei haittaa, käytän sit löysiä mekkoja seuraavat viikot.

Tiedättekös miksi multa ei ikinä ilmesty kuvia päivän asuista jotka on kuvattu ulkona? No tässä olisi eiliseltä pari varsin hyvää esimerkkiä:

jfgkljgklsj 003

jfgkljgklsj 002
Hame: H&M
Sukkikset: H&M

Paita: Kirppis
Nahkatakki: Jim&Jill
Koru: Kalevalan Vanamo


Mikä toi ekan kuvan kaksari on olevinaan?! Toisaalta nyt kun tarkemmin miettii niin tuo istumiskuvahan on oikeestaan aika kiva.. Ei pystynyt olemaan pokkanaamalla kun viereisen pöydän tytöt tuijotti että mitä ihmettä mä oikeen poseerailen rentobaarin terassilla.

Mut hei sitten ne ostokset.

muokattu 008

jfgkljgklsj 041
Baskeri: Kappahl, ~9e

Viime keväänä oli meikäläisen ensimmäinen Asostilaus hyvinhyvin lähellä syystä että paljettibaskereita ei myyty muualla kuin siellä. Nyt vihdoin ja viimein sellaista myydään Kappahlin lastenosastolla täydellisenä kappaleena. Tarpeeksi paljetteja, tarpeeksi löysä koko, tarpeeksi ihana. Me likes.

Noissa yllä olevissa kuvissa näkyvä mekko on myös uusi.

jfgkljgklsj 050

jfgkljgklsj 047
Mekko: Lindex, 29,90e

Mulla oli Lindexiin eilen umpeen menevä etukortti, jolla sai yhdestä tuotteesta 25% alennusta, eli tuo mekko maksoi siis mulle oikeasti about 22 euroa. Siinä on kivaa metsurifiilistä, pala Nadjamaisuutta sekä iso ripaus just mua. Kun mekon vyötärön kiristää vyöllä ei näytä siltä että olisi lainannut paidan poikaystävän kaapista. Hei tää ja paljettileggarit on rakkautta.

Ja sitten kolmas ostos. Muistatteko kun tässä postauksessa haaveilin syksykengistä? Yksi pari niistä oli tällainen (kengät gojanesta):


Verratkaas noita näihin!

jfgkljgklsj 022
Kengät: JOSTAIN, 49,90e
Tämän takia mun blogissa ei oo vaakakuvia, niistä tulee näin tyhmäpieniä.

Yhyy en muista yhtään mistä Skanssin kenkäkaupasta noi oli. Mutta siis melkein täysin samanlaiset harmaat nilkkurit kuin nuo mun haaveparini yksilöt, mutta oikeastaan vielä hienommat. Korko on kivempi ja solki 100 kertaa parempi kuin gojanen muovihärpäke. Nää oli viimeinen pari kokoa 37 ja mahtu mulle loistavasti vaikka oon normaalisti kokoa 38. Ja hei, äiti osti samanlaiset sekä itelleen että mulle eli nää EI VOI olla huonot/rumat/tms. Nää voi olla vaan täydelliset.

Lisäksi ostettiin vielä olkkariin uudet verhot, mutta ne pääsevät esille vasta sitten kun olkkarissa on myös uusi sohva.

Mitäs tykkäsitte syysostoksista?

perjantai 25. syyskuuta 2009

Muodin huipulle - ensivaikutelma ratkaisee?

Kuinka moni katsoi eilen Muodin huipulle extran? Entä kuinka monen mielestä on suuri vääryys ettei Nelliina ole siellä (ja ettei neiti halunnut vissiinkään edes hakea :)? Täytyy tyytyä katselemaan Nelliinan tuunauksia&tekeleitä vaan hänen blogistaan, höh.

Meikä tsekkasi ton ekan jakson ihan vaan ensivaikutelman saamiseksi näistä 13:sta suunnittelijasta. Esittelen tässä nyt kolme ennakkosuosikkiani ja yhden inhokkini. Huomatkaa, että vain ensivaikutelman perusteella. Jos suosikkini osoittautuvat ekassa jaksossa kädettömiksi katastrofeiksi, joilla ei oo mitään tyylitajua, nii mulla on sitte täysi oikeus pyörtää sanani :D


Mirkka: Aivan ihana tyyli tällä naisella. Rakastan just tuollaista naisellista, vanhanaikaista tyyliä röyhelöillä, pallokuosilla ja punaisella huulipunalla varustettuna. Jos suunnittelee samantyylisiä vaatteita kuin itse pitää niin meikää ainakin kiinnostaa. Tosin voi olla että Mirkka on suunnittelijana liian yksipuolinen jos keskittyy pelkästään rakastamiinsa 1920-1950 lukujen tyyleihin ja naisellisiin mekkoihin.



Antti Asplund: Tätä vähän ihmettelin, että miksi jo valmiiksi kuuluisa suunnittelija menee Muodin huipulle ohjelmaan, sillä eihän hän sitä tilaisuutta niin paljoa tarvitse kuin tuntemattomat pikkutekijät. Antti on kuitenkin todella upea, mielenkiintoinen ihminen ja Persoona, joten on ilo päästä seuraamaan minkälaisia luomuksia hänen käsistään syntyy.



Silja: Pitsitekeleet ei mua niin sytyttäneet, mutta kaikki sanat mitä tämän naisen suusta haastattelun aikana pääsi kuulosti mahtavalta! Hänen suunnittelemissaan vaatteissa on juuri ne kaksi piirrettä mitä mä vaatteissa rakastan: naisellisuutta ja VÄREJÄ! Ihanan oloinen nainen, maantasalla oleva mutta äärettömän lahjakas.

Ja sitten kaikkein epämiellyttävimmän kuvan itsestään antanut kilpailija:


Mert: Mun korvia ei vaan kauheesti sivellyt Mertin väläytys, kun hän sanoi että "haluaa suunnitella vaatteita tyylikkäille ja kauniille ihmisille". Mun mielestä muoti kuuluu kaikille, kauniit vaatteet kuuluu kaikille vaatekokoon ja pärstäkertoimeen katsomatta. Ehkäpä tää ensivaikutelma vielä korjaantuu, mutta paljon se kyllä vaatii.

Kenen ensivaikutelma teki teihin vaikutuksen ja kenen ei? Aiotteko ylipäätään seurata Suomen versioita tästä huippusarjasta?

(Suunnittelijoiden kuvat)

torstai 24. syyskuuta 2009

Asiat, jotka tekevät minusta juuri minut: tyyli; osa 1

Otsikko kusee mut ei välitetä siitä. Nyt alkaa uusi juttusarja, jonka idean keksin tänä aamuna. Juttusarja joka kertoo musta. Kaikista jutuista, jotka tekee musta just MUT eikä ketään muuta. Asioista, jotka on mulle tärkeitä. Jotka tekee mut iloiseksi. Jotka kuvaa just mua. Joiden avulla mä ilmaisen itseäni. Joihin mä pukeudun, joita mä rakastan.

(kuvien hameet kaikki joko Ginasta tai H&M:stä)
hameet 004

Ensimmäiset osat tulee kertomaan jutuista, jotka tekee mun tyylistä just mun jutun. Kulmakivistä, perusjutuista, vaatekappaleista joita hamstraan aina vain lisää.

hameet 008

Ihka ensimmäisen osan aiheena on hameet. Korkeavyötäröiset hameet, jotka on ehkä isompi osa mun tyyliä ku mikään tulevissa postauksissa esiintyvistä jutuista.

hameet 025

hameet 026

Mä löysin korkean vyötärön vasta viime vuoden kesällä ja siitä asti se on kulkenu mun mukana yhtä tiukasti ku mun omat kädet. Korkea vyötäröhän on kerta kaikkiaan nerokas: se piilottaa sisäänsä niin jenkkakahvat, pömppiksen ku (pituudesta riippuen) reidetkin. Se korostaa yhtä naisellisimmista kehonosista tehden siitä jopa entistä kapeamman oloisen. Se ei lantiohameiden tavoin korosta mahdollisesti löytyvää leveää perää. Se pidentää. Se on mun juttu.

hameet 032

(seuraa avautuminen joka "vaan tuli jostain"): Oon kuullut erinäisistä lähteistä (mm. parista blogista sekä muutamalta tutulta), että koska opiskelee niinkin mahtavassa opinahjossa ku yliopisto niin sinne pitäisi pukeutua asiallisesti ja kunnioittavasti. Mä en ole ikinä ollut niitä ihmisiä, jotka mieltää yliopiston jonain auktoriteettiahjona johon pitää pukeutua sen arvon tuntemalla tavalla. Mä en tunne käsitettä akateeminen pukeutuminen enkä mä totta vie noudata sitä. Jos mulla on itsevarma ja hyvä olo puoleen reiteen ulottuvassa hameessa niin totta vie mä puen sen ihan minne mua itseäni huvittaa. Mä pukeudun siihen yhtä lailla luennolle, kirppisreissulle ku baariinkin. Enkä mä koe sillä olevani epäkunnioittava ketään kohtaan, mä oon vaan mä ja ilmaisen itseäni pukeutumalla just näin. Mä olen yliopistossa opiskelemassa, en töissä, eikä koulussa mun mielestä vielä ole pukeutumiskoodia muualla kuin ihmisten pään sisällä. Mun päähän se ei mahdu. (avautuminen loppuu)

hameet 029

Tällä hetkellä haaveissa on löytää jostain halpa musta paljettihame. Siis eihän mulla nyt oo missään nimessä riittävästi paljetteja mun vaatekaapissa. Eikä sen puoliin hameitakaan. Niitä ei oo ikinä tarpeeks.

hameet 014

Korkeavyötäröiset hameet - totally hot vai most definitely not?

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Pala syksyä mekon muodossa

Kyllä tässä syksyssä taitaa YKSI hyvä puoli olla. Kaiken sen kylmän, sateen ja tuulen keskellä viime syksyinen suosikkimekkoni piristää kyllä kummasti.

Mekko on alunperin kirppikseltä bongattu ja omin käsin lyhennetty. Hintaa yksi euro. Parhaimpiin (ja ensimmäisiin!) kirppislöytöihin lukeutuva mekko on ohuenpaksua kangasta, siitä ei siis näy läpi mutta on silti ihanan kevyttä. Ainiin ja tää istuu mun päälle ku hanska.

Voinko mä elää tässä koko syksyn, voinko?
blggg 008

blggg 007

blggg 006

blggg 003
Mekko: Kirppis
Vyö: H&M
Kengät: Kirppis


Nyt lähden polkemaan logopedian luennolle harjoittelemaan artikulaatiovirheiden "hoitamista", jonka jälkeen siirryn kehityspsykologian pariin ihmettelemään nuorison kummallisuuksia. Lopuksi menen vielä viittomaan pariksi tunniksi kysymyslauseita. Adios!

maanantai 21. syyskuuta 2009

Purkautuminen

Iskeekö teihin muihin ikinä treeninjälkeisvitutus? Muhun iski tänään ja rankasti.

Olin siis ensin tunnin tanssimassa ja sitten vielä tunnin lihaskuntoa kohottamassa. Vettä kului litra, kaloreita varmaan miljoona. Kaks tuntia putkeen ei nyt ollut mitenkään YLIrankaa, mutta niiden jälkeinen pukeutuminen oli.

Miksi oi miksi mä en ikinä älyä pukeutua jumppapäivinä johonkin muuhun ku saatanan keksintöön nimeltä sukkahousut? Kuvitelkaa: oot jumpannu kaks tuntia ja hikoilet ku pieni possu. Sit pitäiskin polkea kotiin ja ainoot vaatteet (siis jumppavaatteiden lisäksi [joissa tulee kylmä]) mitkä sulla on mukana on VILLAPAITA, VILLASHOTSIT JA PAKSUT SUKKIKSET. Siinä sitten istut ja ähkit ja puhiset ja kiroilet ja kiskot niitä saakelin sukkahousuja jalkaas. Ja sit vielä heität kaiken ton päälle niinkin hengittävän vaatteen ku nahkatakki. Ettei vaan tuu vilu ku polkee. Ääliö.

Kapuat rappuset ylös kolmanteen kerrokseen ja tajuat että jos ne asukuvat ottais nyt samalla ku kengät on jalassa. Ei niitä sitte uudestaa kuitenkaan jaksa jalkoihin tunkea.

Otat kuvan. Ja toisen. Ja viidennen. Kymmenennen kohdalla alkaa vitutus nousemaan, 20:nennen kohdalla se on jo huipussaan, miks hitossa joka kuvassa on JOTAIN pielessä? Kengät ei näy, naama on yhtä kuin perse ja kädet on ääliösti. Valaistus on hanurista, paita koko ajan rutussa. Heittelet seinää kirosanoilla ja lopuksi kengilläsi. Vitut tästä.

Syöt ja verensokerisi palautuu normaaliksi. Energiaa ei enää löydy uuteen asukuvaussessioon joten päätät tyytyä väsymysvitutuskuviin. Ja nyt saatte tyytyä tekin:

Ja mikä perse näitä kuvia nyt vaivaa?! Täällä sisällä on varmaan sumua. Tai sit mun korvista tulee savua ku mä kiehun.
asuuu 008

asuuu 013

asuuu 002
Villapoolo: H&M
Shortsit: Kirppis
Rintakukka: H&M
Korkkarit: Huuto.net

Kiitän, kuittaa, pyydän anteeksi ja poistun takavasemmalle mutustelemaan greippiä. Se poistaa kuona-aineita. Ja maistuu ihan kompostilta.

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Ei kiitos, no thanks. Tai siis oikeesti YÄK!

Totta kai joka kerta kun tulee uusi muotisesonki niin mukaan eksyy jotain joka ei miellytä omaa silmää. Mutta mitä sitten jos se tuntuu miellyttävän kaikkien muiden tyylisilmää paitsi sinun omaasi? Onko jotain jäänyt huomaamatta, oonko mä sivistymätön landepaukku joka ei tajua truefashionista mitään? Vai oonko mä jotenkin epämuodostunut kun tää yks juttu tuntuu sopivan kaikille mulle mutta ei mulle? Ei mun tyyliin, ei mun kropalle eikä mun esteettiselle silmälle.

Eli mistä vaatekappaleesta oikeen on kysymys? Mikä juttu on so YES kaikille mulle mutta ei mulle? No kyse on siitä yhdestä vaatekappaleesta minkä mainitsin toimittajalle olevan tyyliblogien mukaan tän syksyn must have. Mutta ei kyllä mun. Ei totaalisesti. Muut pitäkööt mutta mä kierrän kyllä kaukaa. Kaikissa muodoissa, väreissä ja kokoluokissa.

Siis mä en kestä, miks nää järkytyksenhirvitykset valtaa joka blogin?!

karva

Mun mielestä karvaliivi näyttää joko
a) rintakarvoilta
b) luolamieheltä.
Ei siis ainakaan mun päällä tulla näkemään. Hyi olkoon.

(Jos jotakuta oikeasti kiinnostaa niin kuvan liivit on H&M:ltä, Ellokselta ja Nelly.comista)

Kohtalotovereita?

lauantai 19. syyskuuta 2009

Yeah versus plääh

Ideavarkaus from Fokus on Fashion

Roosa likes:
Taneli, mustikkajogurtti, tumma puu, punainen jopo, Olivia-lehti, smirnoff ice, hello kitty kalenteri, Samuli Putro, alle polvipituiset hameet, kirkkaat värit, blogimiittiristeily, vihreä tee aamuisin, Johnny Depp Finding Neverlandissa, Cirque du Solei, raidat, Pori, H&M:n nettikauppa, huuto.net, Torey Hayden, Pariisi, Spotify, anonyyminurkka, aikasin nukkumaan meneminen, pelleily, lohdutus, paljetit sekä nukkumisen tuoksu.

Roosa dislikes:
villasukat, sadetakki, valkoiset seinät, keitot, ihmiset jotka ei puolusta heikompia, omaan napaan tuijottajat, lakkahillo, bussimaksu, muovimattolattia, Twilight-leffa, kerrospukeutuminen, hupparit, ruotsi, sormukset, Kotiteollisuus, märän asfaltin haju, LINNUT, kissa-allergia, mäkkärin hampurilaiset, juokseminen, huonot radiotaajuudet, "en tiiä"- asenne, kylmä vesi, kehityspsykan luennoitsija, pyörän ketjujen lähteminen, musta mariskooli sekä se, että Yo-kylässä ei kierrätetä muovia.

Samankaltaisuuksia?

(kuva)

perjantai 18. syyskuuta 2009

THE poseeraus

Hih, oli hauska puhelinhaastattelu. En ees muista mitä kaikkea puhuin ja puhuinko edes järkeviä mutta viikon/parin päästä se sitten nähdään. Laitan jutun tännekin jos vain onnistun/osaan sitten kun se on ilmestynyt.

Yksi asia mitä kerroin toimittajalle (terkut jos luet!) oli blogimaailman hassut samankaltaisuudet. Yksi juttu oli Ben&Jerrys-jäätelön hehkutus, yksi cupcake&muffinssi-innostus ja yksi blogiposeeraus. Otin jopa havainnollistavan kuvankin tästä "parhaasta" poseerausasennosta:

kuva7
Hame: Vero Moda
Toppi: H&M
Vyö: H&M

Gladiaattorit: Andiamo
Kaulakoru: UUSI, H&M, 9,90e

Eli katse alas, käsi vyötärölle, hiukset pois toisen korvan/molempien korvien takaa ja jalkaterät sisäänpäin. Tää on hei jo legenda! Ei näy meikittömyys, vyötärön kapeus korostuu ja jalat näyttää laihemmilta kuin ne oikeasti onkaan. Eikä näy mun möllösilmät jotka vaan möllöttää isoinansa jos katson suoraan kameraan.

Koruröykkiön ostin eilen H&M:stä, ihana lisä erikoisten asusteideni joukkoon. Se on muhkea ja painava ja upea. Ihan niinku mä ite :D

Turvaudutteko te joskus tarkoituksella blogiposeeraukseen?

torstai 17. syyskuuta 2009

Blogimaailmassa kuhisee..

Nyt menee kyllä ihan hurjasteluksi tämä blogimaailman tapahtumien määrä! Tai ainakin kaikki jutut mitä mulle tulee tapahtuun nyt lähiaikoina ihan vaan blogin takia on lisääntyny räjähdysmäisesti. Kuvituksena päivän asua.

blohh 042

Huomenna perjantaina mua haastatellaan Satakunnan Kansan Virta-liitteeseen yhdessä Encen kanssa. Juttu tulee kertomaan muoti-&tyyliblogeista ilmiönä. Toivottavasti puhun pelkkiä järkeviä juttuja enkä unohda sanoa mitään tärkeää. Oon kirjottanu jopa ylös kaikkia asioita joita mun pitää muistaa sanoa mm. ilkeistä anonyymeistä, tuotemainostuksista sekä uniikista tyylistä. Kuva juttuun pitäisi vielä täältä blogista valita, onko ehdotuksia? Mieluiten sellainen jossa mulla on jo oranssi tukka. Mikä ei ees näytä oranssilta näissä kuvissa, möh.

blohh 043

Ja sitten toinen kiva juttu. Alustavasti lokakuun puoleen väliin on sovittu turkulaisten/lähialueen/kaikkien kynnelle kykenevien MIITTI tänne Turkuun. Eli kaikki bloggaajat joita tää vois kiinnostaa niin liittykää ihmeessä Anonyyminurkkaan ja osallistukaa keskusteluun "Turkuunkin?". Vitsit mä tykkään bloggaamisesta, tän kauttahan voi oikeesti tutustua uusiin ihmisiin vaikka tää on tietokoneella tapahtuvaa harrastamista. Outoo.

blohh 040

Ja sitten vielä ihan huippuhuippuhuippujuttu: BLOGIMIITTIRISTEILY tammikuussa 2010! Oon tästä niin innoissani et putoon kohta tältä tuolilta. Eli iso joukko bloggaajia kokoontuu yhteen samalle päivä Tukholmassa-risteilylle syömään, juomaan, pitämään hauskaa ja tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä. Oon ihan täpinäjännityksessä täällä nyt siis seuraavat neljä kuukautta. Hyttikavereikseni sain kolme ihanaa tyttöä, joista pari Turusta ja kolmas Joensuusta. En oo ikinä ees käyny Tukholmassa. Tästä tulee niiiin siistiä. Pitäiskö sitä nyt jo alkaa panikoimaan että "mitä ihmettä mä laitan päälleni?!" :D



Mekko:H&M
Alla ruskea toppi: H&M
Carrie Belt: Gina Tricot
Ruskeat sukkikset: Seppälä
Korkkarit: Andiamo

Oletteko te tutustuneet bloginne kautta uusiin ihmisiin? Tai ketkäs lukijoista on tulossa risteilylle/miittiin?

Vastauksia kysyttyihin

Minkä väriset sun hiukset on luonnostaan?


Mikä on elämäsi tähän mennessä noloin hetki?
Aika paljon kaikkia pikkunolauksia tulee päivittäin, oon niin kämmäri. Mut aina ku jossai ystäväkirjoissa kysyttiin tätä nii vastasin että about 8-vuotiaana menin ajatuksissani alasti kylpylän uima-altaille. Eikä se ollu yhtään hauskaa vaiks olinki viel pieni.

Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa kolme miljoonaa?
Ensin matkalle johonkin pitkälle, sitten hyväntekeväisyyteen ainakin 500 000e, sitten oma asunto, sitten loput säästöön. Oon tylsä. Ainii ja tietty shoppailisin ihan vähän..

Onko sulla mitään fobioita?
On, pelkään lintuja ihan hirveesti. Etenkin sillon ku ne eksyy sisälle, meen ihan paniikkiin. Piilotan pään käsiini ja hengitän sillee tiiviisti. En pysty käveleen torin läpi ilman et täytyy pysähtyy ja sulkee silmät monta kertaa matkan aikana. Eniten kammoa aiheuttaa musta varis pienessä huoneessa mistä mä en pääse pois. Hyrr..

Missä kaupoissa shoppailet eniten?
H&M:llä varmasti eniten.

Mitä toiveita sulla on loppuvuodeksi?
Että jaksan jatkaa tätä terveellistä elämää (jumpata&syödä hyvin), et tuleva artikulaatioterapia menee hyvin (meille tulee r&s-vikaisia lapsia opiskelijaterapiaan) ja vaikkapa että tulee vähäsateinen syksy.

Entä ensi vuodelle?
Että se olis helpompi kuin tämä vuosi. Että eräs lapsi syntyy maailmaan terveenä. Että pääsen muuttamaan pois tästä kamalasta kämpästä. Että keksin kandini aiheen. Että blogini on pystyssä ja edelleen elinvoimainen. Onnellisuutta ja terveyttä. Päätöksenteon helppoutta ja oikeita valintoja. Kaikille.

Mistä sait idean alkaa pitää blogia?
IRC-gallerian inttileskiyhteisössä yksi kohtalotoveri pisti pystyyn blogin, joka oli siis tulevasta New Yourkin matkasta kertova blogi. Päätin, että jos pääsen yliopistoon pistän pystyyn oman blogin ja kirjoittelen sinne opiskelijaelämästä. Pikkuhiljaa tää alko sitten muovautumaan enemmän tyyli- kuin opiskelusuuntaan. En siis lukenut tyyliblogeja ennen omani perustamista. Siks ne alkuräpellykset onkin niin noloa luettavaa.

Jos sun pitäisi elää seuraavat kymmenen vuotta samalla asulla, niin mikä se asu olisi?
Ensinnäkin hyi miten hygieenistä :D Mut joo siis mun pitäis valmistua nyt neljän vuoden päästä ja mennä töihin eli jotain asiallista pitäis valita sen takia. Ja jotain hauskaa ja persoonallista ettei muutu tylsäksi. Mä valitsisin varmaan nämä vetimet:

Eli paljettitakki piristykseksi,
t-paita siveellisyyssääntöjä ylläpitämään
ja jännittävät farkut.


Minkälaisia asioita mieluiten luet blogeista?
Tuunausjutut on ihan parhaimmistoa, niistä saa kivoja ideoita. Ostosten esittelyistä tykkään myös, usein ihastunkin kaikkiin juttuihin ensin jonkun blogissa ja sitten meen metsästään sitä kaupoista. Päivän asut on myös se iso juttu. Silloin tällöin on hauskaa jos bloggaaja postaa esim. ruokapostauksia, harrastuspostauksia tai lifestylejuttuja.

Mikä tekee blogista hyvän, onko vinkkejä aloitteleville bloggaajille? :)
Mun mielestä hyvässä blogissa on laadukkaat kuvat (kuvanmuokkaus tekee ihmeitä!), mielenkiintoiset jutut (ei kiinnosta tylsät koulupäivät), hyviä vinkkejä, inspiroivia asuja, hauskoja tuunauksia sekä persoonallinen bloggari. Ei kaikkea tarvitse kaikista blogeista löytyä, mä luen monia blogeja joiden kirjoittajan tyyli ei sykähdytä mutta kirjoitustyyli ja postauksien aiheet sitäkin enemmän.
Aloittelevalle bloggarille vinkiksi, että kyllä ne taidot siitä pikkuhiljaa kehittyy. Heti ei voi olla loistava. Ulkoasuun kannattaa panostaa heti alusta alkaen. Älä muutenkaan tee mitään hutaisten (asukuvat, kiireessä kirjoitetut jutut jne.) vaan aina kun postaat niin postaa kunnolla. Mieluiten vähän laadukkaita postauksia kuin joka päivä jotain turhaa löpinää.

Lemppari tv-ohjelmasi?
Jos saa vastata vain yhden niin Amerikan Huippumalli haussa. Jos saa vastata monta niin tohon lisäksi vielä Täykkärit, Lost, Ruma Betty ja Muodin huipulle. Ja tietty Nanny 911!

Lemppari herkkusi?
Voisin elää suklaalla. Mustikkajuustokakku on myös taivaallistaaaaaaaaaaa. Ei saa kysyä tälläsia ku mä koitan olla ilman herkkuja!

Mitäpä harrastat? Mikä on se juttu, jonka avulla "nollaat pään"? Ja ootko harrastanut liikuntaa aikaisemmin, onko sulla joku lemppariliikuntalaji?
Harrastan tätä bloggaamista, yojumpissa käyntiä sekä lukemista aina kausittain (mieliluettavaa kirjat "häiriintyneistä" lapsista).
Mulla on hyvin harvoin tilanteita joissa pää pitäisi oikeesti nollata. Jos näitä on niin lähden shoppailemaan tai kävelylle. Erittäin harvoin kävelylle, liian usein shoppaamaan.
Liikuntaa tuli harrastettua varhaisteininä aika paljon erilaisten jumppien sun muiden kautta, mutta siis en nyt ennen tätä ole vuotta ole harrastanut mitään liikuntaan viittaavaakaan useaan vuoteen.
Lempparilajiksi voisin nimetä tanssimisen. Rytmitajustani en tiedä, mutta kunhan kuvittelee et "joo kyl mä osaan" (vaikka ei siis osaisikaan) niin se on ihan mielettömän hauskaa! Ei rankkaa, mutta hauskaa.


Mikä on sun koko elämäsi onnellisin muisto, entä huonoin?
Onnellisia muistoja on tosi paljon, vaikea valita parhainta, mutta mm. Pariisinmatka Tanelin kanssa pari vuotta sitten, ensimmäiset pari tuntia omassa kämpässä Turussa sekä lapinmatkat on parhaimmasta päästä. Huonoin on ehdottomasti viime joulu, eikä siitä sen enempää.

Kuinka paljon käytät rahaa vaatteisiin kuukaudessa? ja lempikaupat!
En ole ikinä laskenut! Jos nyt heitän että korkeintaan satanen niin meneeköhän lähelle? Usein vähemmän mutta harvoin enempää. Lempikauppoihin kuuluvat H&M, kirppikset sekä Gina Tricot alennusmyyntien aikaan.

Mikä on sun lempparijuttu syksyn muodissa?
Oon nyt tänä vuonna vähän out siitä mikä oikeesti on muotia, mut heitetään vaikkapa että isot neuleet (mekkomittaisina) ja ylipolven/pitkän saappaat.

Kiitos ja kuittaus. Sitten se juttu mitä kaikki kysyjät kuitenkin odottaa eli arvonta. Meikä askarteli taas kaikkien nimet omiin lappuihin ja tällä kertaa voittajaksi selviytyi........

JOHANNA!

Pistä mulle sähköpostia niin laitetaan hiuspannat tulemaan eteenpäin.

Jäikö jotain hampaankoloon? Onko vielä jotain kysyttävää?

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

ISOJÄTTIMEGASUPERKORKEA pullea poni

Nyt poiketaan kyllä niin vahvasti tyyliblogin aihepiiristä pois kuin olla ja voi, mutta mulle tää blogi on myös päiväkirja. Päiväkirjaan kirjotetaan juttuja jotka ei liity tyyliin eikä vaatteisiin ja tää postaus on ehdottomasti juuri niitä juttuja.

Etukäteistietoja sen verran, että mulla on kaks pikkusiskoa (15&18v), jotka molemmat on heppaihmisiä. Nuorempi käy varmaan päivittäin talleilla harjaamassa ja puunaamassa kaiken maailman poneja. Nyt kun viime viikonloppuna olin kotikotona käymässä äiti ja siskot pudotti lauantaiaamuna pöytään aika yllättävän tiedon: me mentäis ratsastamaan!

Tällaisella söpöllä pikkuponilla mä olisin halunnut ratsastaa..

...mut tällaisen huimankokoisen jättihirviön selkään mä jouduin!

Muuten, mun heppa (oikeesti se oli poni) oli PAAAAAAAAAAALJON isompi mitä näistä kuvista näyttää. Siis paljon, tositosi paljon. Varmaan neljä metriä korkee. Vähintään.

Vähän kyllä hävettää ku vertaa äidin ja mun hevosten kokoa ja mun ponini näyttää ihan säälittävältä :D Oon siis toi ylempi. Kattokaa nyt noiden jalkojen pituuseroa!


Mä oon ratsastanu joskus ala-asteella tasan kymmenen kertaa ja sit lopetin ku ne hiton hepat ei menny eteenpäin ku ne vaa söi ja söi ja söi. En oo ikinä menny laukkaa ja raviaki vaa satunnaisesti. Eli en siis todellakaan oo heppatyttöjä. Mutta nyt lauantaina hetken aikaa olin!

Harjasinki ja puunasinki ja olin kauniski

Mulla oli siis sisko taluttajana, en mä nyt yksinäni menny! Menin jopa ravia pari kolme kertaa ja pompin nii että ihme ku ei satula hajonnu. Äidin hevonen sai pienen sekokohtauksen yhdessä vaiheessa, mut onneks mitään ei sit kuitenkaan käyny. Tässä vielä valaiseva video mun hurjasta ratsastuskokemuksesta.



Ja koska true tyylibloggarin pitää aina esitellä päivän asu niin tässä olis:

Kaikki: siskon

Löytyykö lukijoista heppatyttöjä?